Vlada usvojila više sporazuma

Na sednici Vlade Srbije usvojeni su Predlozi zakona o potvrđivanju Sporazuma između Srbije i Tunisa o zameni i korišćenju vozačkih dozvola i o izmeni Sporazuma o operativnoj i strateškoj saradnji između Srbije i Evropske policijske kancelarije – Evropola. Usvojena je i odluka o obrazovanju Odbora za organizaciju 141. skupštine Interparlamentarne unije, koja će se održati od 13. do 17. oktobra u Beogradu.

Vlada je usvojila Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Tunis o zameni i korišćenju vozačkih dozvola.

Usvajanjem ovog predloga pokazuje se spremnost za unapređenje bilateralne saradnje sa Tunisom u oblasti bezbednosti saobraćaja, a građanima Republike Srbije koji imaju odobren boravak u ovoj zemlji pruža se mogućnost da lakše realizuju pravo na zamenu nacionalne vozačke dozvole za vozačku dozvolu Republike Tunis.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o izmeni Sporazuma o operativnoj i strateškoj saradnji između Republike Srbije i Evropske policijske kancelarije.

Potvrđivanjem ovog sporazuma i njegovim stupanjem na snagu ostvariće se osnovni cilj učvršćivanje i dalje jačanje saradnje sa Evropolom.

Vlada je usvojila i odluku o obrazovanju Odbora za organizaciju 141. skupštine Interparlamentarne unije, koja će se održati od 13. do 17. oktobra u Beogradu.

Za kopredsedavajuće Organizacionog odbora imenovane su predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

broj komentara 0 pošalji komentar