Gojković: Važan trenutak za raspravu o Kosmetu

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je za RTS da je sada važan momenat za parlamentarnu raspravu o Kosovu i Metohiji jer je dijalog u zastoju zbog radikalizacije poteza prištinskih vlasti.

Maja Gojković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da Beograd pokušava na sve načine da otkoči dijalog.

Kako je rekla, u ponedeljak će se čuti šta političke grupacije imaju da kažu u debati o KiM nakon izlaganja predsednika države.

Ističe da su svi poslanici pozvani da dođu na sednicu i iznesu svoje mišljenje, da diskutuju o onome što će čuti od predsednika.

Maja Gojković kaže da je ubeđena da će predsednik, Vlada i direktor Kancelarije za KiM pažljivo saslušati ako u debati bude nekakvih predloga za rešenje.

Kako je navela, u ovom trenutku nema važnijeg pitanja od Kosmeta.

Navodi da je to sigurno važnije od nekih tema koje su se čule na ulicama Beograda od opozicionih stranaka kao što su pitanje REM-a ili UO RTS-a.

Gvoreći o opoziciji, rekla je da neki pokušavaju da ubede građane da ih vrate na vlast.

Kaže da postoje poslanici koji su bojkotovali rad parlamenta i izgubili poslaničke grupe, te nemaju više takav legitimitet da iznose političke stavove.

Gojkovićeva kaže da ih je dovoljno puta pozivala da dođu u parleament, ali ocenjuje da njihovo odsustvo znači da nemaju političku odgovornost prema građanima koji su glasali za njih niti stav o dijalogu Beograda i Prištine.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 25. maj 2019, 15:45) - anonymous [neregistrovani]

чему журба?

Полако, посветити се другим стварима.. за 50, 100 година нешто ће се већ решити. Као Кипрани и Турци

(subota, 25. maj 2019, 11:31) - anonymous [neregistrovani]

Zasto ?

Ne shvatam zasto Beograd zapinje toliko oko dijaloga dok druga strane to ne cini ? Vise se valjda zuri Pristini nego nama ? Sem ako nisu nasi politicari nesto obecali Zapadu pa se trude da ispune obecano. Drugo, osim Parlamenta, treba rasprava da bude i u civilnom drustvu, sto nije za sada slucaj. To je suvise ozbiljna tema za drzavu da bi se prepustilo samo poslanicima, koji nisu uvek ozbiljni, po recima Maje Gojkovic.