Skupština o izveštajima poverenika i zaštitnika

U Skupštini Srbije počela je posebna sednica na čijem dnevnom redu je izveštaj o sprovođenju Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti za 2018.godinu. Poslanici će razmatrati i izveštaj Zaštitnika građana za 2018.godinu sa predlogom zaključka Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Na dnevnom redu je i izveštaj o radu Agencije za borbu protiv korpucije za 2018.godinu sa izveštajem o sprovođenju Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije i Akcionog plana za njeno sprovođenje sa predlozima zaključaka Odbora za finansije i Odbora za pravosuđe.

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su zamenike javnog tužioca u više gradova, kao i sudije koji se prvi put biraju na tu funkciju.

Kandidatkinja za zamenika javnog tužioca u Šapcu, Jelena Srdanović, čiju je kandidaturu osporila poslanica Srpske napredne stranke Jelena Žarić Kovačević, nije u Skupštini Srbije izabrana na tu funkciju.

Žarić Kovačević je ranije zatražila od parlamenta da se posebno izjasni o Jeleni Srdanović, jer, kako je navela, ima saznanja da je reč o članu Demokratske stranke.

Takođe, za člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki izabrana je Mersiha Marković.

broj komentara 0 pošalji komentar