Tači reagovao na Haradinajevu ostavku: I moj savetnik pozvan u Hag

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je o pozivima na saslušanje pred Specijalnim sudom za zločine OVK, koji su upućeni Ramušu Haradinaju i Bislimu Zurapiju i njegovom savetniku saznao iz medija, navodeći da će naredne poteze definisati u skladu sa ustavnim ovlašćenjima.

"Sa žaljenjem sam primio vest da je Specijalni sud na razgovor pozvao mog savetnika i bivšeg šefa glavnog štaba OVK Bislima Zurapija i nekadašnjeg komandanta zone Dikađin Ramuša Haradinaja, kao i još neke bivše oficire OVK", rekao je Tači.

Tači je rekao i da je za odluku Ramuša Haradinaja da podnese ostavku na mesto premijera saznao iz medija.

Kosovski predsednik je rekao i da žali zbog Haradinajeve odluke, ali i da će naredne poteze definisati u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlašćenjima.

"Verujem u čistotu borbe koju je vodila OVK i verujem u visoke moralne standarde boraca za slobodu. Niko ne može narušiti vrednost naše slobode i rata koji je vodila OVK", zaključio je Tači.

Kako je najavljeno u Prištini, Tači će se uskoro sastati sa liderima političkih stranaka nakon čega će doneti odluku da li će imenovati novog mandatara za sastav vlade ili će raspisati prevremene izbore.

Na ostavku kosovskog premijera Ramuša Haradinaja stižu reagovanja iz Beograda i Prištine.   

broj komentara 13 pošalji komentar
(subota, 20. jul 2019, 14:54) - Slobodan [neregistrovani]

Komentar

Neverovatno koliko intelektualaca, akademika, naucnika- na jednom mestu!!!

(subota, 20. jul 2019, 06:59) - anonymous [neregistrovani]

Nadimak mu je "zmija"

A kada ce tebe Hashime?
Bolje oni, nego Srbi da te pozovu....

(petak, 19. jul 2019, 22:30) - anonymous [neregistrovani]

Ono sta je bitno

Sta Srpsko tuzilastvo ima od dokaza i da li ima zive svedoke koji mogu da potvrde optužnicu. Sve ostalo je irelevantno.

(petak, 19. jul 2019, 22:30) - anonymous [neregistrovani]

Holivud za naivne.

Da se ozbiljno postupilo bila bi racija u vladi i ni jedan covek ne bi ostao tamo, jer bi bili svi deportovani u Hag.Ali ovo je jedan od mnogih scenarija zapada, pre svega Amerike. Pretpostavljam da ce se svi vratiti nevini i da ce onda jos vise dobiti krila za svoja nedela pod scenarijem zapada.

(petak, 19. jul 2019, 21:48) - anonymous [neregistrovani]

Lepo procenio Hag

Sve sami zlocinci.

(petak, 19. jul 2019, 20:20) - Miki [neregistrovani]

Pošteno

Pa ceo vrh tzv. Kosovske vlasti,predsednik, premijer, savetnici, ambasadori, ministri, sve zločinac do zločinca. Ali i ovo je igra, malo da ga nauče pameti i ajmo nazad.

(petak, 19. jul 2019, 19:12) - anonymous [neregistrovani]

Ciscenje ratnih kadrova...

Dakle,Amerika je pocela ciscenje ratnih zlocinackih kadrova u Pristini jer je uvidjela da ih podrzavanje ratnih zlocinaca ne vodi nigdje i da slobodni svijet vise ne prihvata njihovu silu kao glavni argument u vodjenju svjetske politike.Zato su i osnovali sud u Hagu za kaznjavanje zlocina OVK kako bi se oslobodili tih zlocinaca i doveli nove kadrove koji nisu bili umijesani u ratne zlocine,a sve u cilju daljeg nastojanja otimanja srpske AP KiM.
Medjutim,svijet se neumitno mijenja i Zapad nije vise u situaciji da svoje mracne ciljeve postize silom.

(petak, 19. jul 2019, 18:50) - anonymous [neregistrovani]

E vala

dojadili su!

(petak, 19. jul 2019, 18:34) - anonymous [neregistrovani]

Реакција

Мене чуди како рамуш једноставно није рекао да неће да иде у Хаг и нико му ништа не би могао. Када све дрибла овим таксама, то фарса суђење је још лакше могао да избегне.

(petak, 19. jul 2019, 18:33) - milan lala [neregistrovani]

UCK -teroristi

. " Cistota borbe i veliki moral teroristicke UCK " sacuvaj nas Boze bestidne izjave, coveku se povraca od izjava zlocinca Tachija o borbi zlocinacke teroristicke UCK . Kad tad svi cete vi iz UCK odgovarati za teske ratne zlocine .