Dodik o ostavci Haradinaja: Nova farsa međunarodne zajednice

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže za RTS da mu ostavka kosovskog premijera Ramuša Haradinaja liči na sve dosadašnje farse koje je najčešće pravila međunarodna zajednica, a ima za cilj da vrši dodatni pritisak na Srbiju.

Milorad Dodik je istakao da je danas sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovarao o ostavci Ramuša Haradinaja.

"Rekao sam da mi to liči na sve one dosadašnje farse koje su najčešće pravili međunarodna zajednica i pojedini u BiH iz muslimanskog i hrvatskog naroda i da ovo najviše ide ka tome da se Haradinaju još jednom opere biografija kako bi on kao nesumnjivi politički faktor mogao ponovo da se vrati u politički život Kosova", rekao je Dodik u izjavi za RTS.

Istakao je da ne smemo biti naivni u ovom slučaju. "Ja sam potpuno uveren da tu postoji konekcija i saradnja međunarodnog faktora ili nekoga ko vodi čitav taj projekat oko Kosova i samog Haradinaja", dodao je Dodik.

"Ovo izgleda veoma farsično kada kaže da on ide tamo kao ime, a ne ide kao država. Čitava ta priča oko vlasti u Prištini nesumnjivo ima teroristički predznak", rekao je Dodik.

"I činjenica da Haradinaju nije presuđeno u Haškom tribunalu, a da se sada zove na nešto slično što bi trebalo da bude ranije već presuđeno u Haškom tribunalu mene navodi na to da je to priča o farsi koja bi samo trebalo da bude osnova za dodatni pritisak na Srbiju i predsednika Vučića", naglasio je Dodik.

Ukazao je da je rekao Vučiću da je neophodno da zajedno posvete više pažnje, kao i da to čitav narod očekuje, pogotovu u Republici Srpskoj.

"Čitavo ovo rešenje se postavlja kao svesrpsko pitanje i u tom pogledu ne može da bude rešenja za jedan narod koji ima sva prava na štetu države Srbije, a da jedan deo naroda kakav je u Republici Srpskoj mora da ćuti i da trpi torturu međunarodnog faktora koji je namenio ulogu života u državi u kojoj ne može da funkcioniše", naveo je Dodik.

Naglasio je da je tačno da treba da se ukinu takse, ali da to ne znači da je to definitivno rešenje.

"Mislim da oko predsednika Vučića i njegove pregovaračke pozicije treba da se okupe svi politički, nacionalni i državni faktori u Srbiji, jer je očigledno da će sada međunarodna zajednica po onom ustaljenom okviru reći: evo imamo operaciju sa njima, oni više nisu tu, morate i vi nešto da učinite", naglasio je Dodik.

Istakao je da "znamo da je predsednik Vučić tvrd pregovarač i da nikakvih ustupaka nauštrb nacionalnih i državnih interesa za Srbe neće biti".

"Naravno, treba težiti ka konsenzusu i kompromisu, ali on mora da bude opšteprihvatljiv", zaključio je Dodik. 

broj komentara 9 pošalji komentar
(petak, 19. jul 2019, 23:06) - Milos [neregistrovani]

Plan B od zapada

Haradinaj je tek juce oped naglasio, kako svi politicari na kosovu moraju da budu slozni oko taksa, da bi ih Srbija priznala. A danas daje ostavku. Kao da juce to jos nije znao. Fazon je u tome, da ce novi premijer povuci takse i Haradinaju ce biti sudjeno u Hagu. A to sve ce se jako brzo desiti. I tek onda ce se vidi sta stoji iza svega toga. Onda ce zapad da vrsi pritisak na Srbiju, i da naglasuju kako Srbija mora sad oped nesto da da. Medjutim oni i dalje nisu nista dali. Ukinuli takse koje su ilegalne i uhapsili teskog kriminalca.
Primer: lopov koj pljacka kuce i banke objavi da ce prestati da krade, ali zato mora drzava da mu da sada neki posao u firmi gde ce biti direktor i zaradjivati 3500€. Znaci sasvim apsurdno!!

(petak, 19. jul 2019, 21:04) - anonymous [neregistrovani]

Bravo gospodine Dodik,

izgovorili ste nase misli. Takse su cisti zapadnjacki teror i zao duh, nebi li Srbi jos vise umirali i nestajali. Te takse su vise nego za podsmeh, odnosno reakcija svih zapadnih sila, naravno sila, jer na nama su svoju zlu silu pokazali, ali jednom zlikovcu, koji nista drugo nije, jer nema drzavu, to je nasa teritorija oteta od Naro u sluzbi USA, ne mogu oni nista. On moze zadrzavati te takse, upadati na sever Kosova, hapsiti, prebijati i da ne nabrajamo zlodela, i zamislite dragi nasi Srbi, citava zapadna sfera ove kugle, najmocnije drzave, ne mogu tu sirotice nista uciniti. Pa to bi i vrabac proniknuo kao laz.
A ovo sada je ista prica, da ne ponavljamo, gospodin Dodik je sve rekao.

(petak, 19. jul 2019, 21:01) - anonymous [neregistrovani]

Dodik je u pravu...

...Srbi u Srbiji,ne vjerujete Prijateljima... molim m vas,probudite se!

(petak, 19. jul 2019, 21:00) - Neša [neregistrovani]

Ah

Obožavam kada se političari kriju iza "zaštite naroda".

(petak, 19. jul 2019, 20:52) - anonymous [neregistrovani]

Ali,Haradinaj je podnio ostavku....

I mislim da Haradinaj nikada vise nece biti u pristinskoj vlasti jer su Ameri vidjeli da s njim i ostalim ratnim zlocincima ne mogu oteti srpski KosMet.Smatram da ce Ameri umjesto ratnih zlocinackih kadrova OVK dovesti nove kadrove koji nisu okrvavili ruke nad Srbima kako bi s njima nastavili otimanje srpskog KosMeta.U svakom slucaju Beograd treba biti oprezan i treba,preko Rez.SB.UN 1244,nastaviti borbu za svoju AP KiM,a vrijeme svakako radi za pravo i pravdu,tj. za Srbiju.

(petak, 19. jul 2019, 20:24) - Perica [neregistrovani]

Istina

Dodik je potpuno u pravu..Srbi oprez,ujedinjeni smo jači...

(petak, 19. jul 2019, 20:24) - Чеда [neregistrovani]

Проницљиво

Свака част Миле, види се да не понављаш часове историје. Терористима је место у најбољем случају на доживотној робији међу општом популацијом у Забели. Тамо је божја правда за такве монструме.

(petak, 19. jul 2019, 20:22) - Nislija [neregistrovani]

Svaka cast !

Sve sto je rekao u vezi tzv" kosova" ziva istina!
Ne vidi onaj ko nece !

(petak, 19. jul 2019, 20:20) - Jovan [neregistrovani]

strpljene

treba kordinacija Srba pod hitno jedinsvo se mora pokazati ovo je igra EU