Babiš poručio Zemanu: Spreman sam za debatu o KiM

Premijer Češke Andrej Babiš izjavio je da je spreman da debatuje sa predsednikom te države Milošem Zemanom i drugim rukovodiocima o eventualnom odustajanju Češke od priznanja Kosova.

"Više bih voleo debate na tu temu kada bude sastanak o našim spoljnopolitičkim odnosima, odnosno, da se sastanu predsednik države, predsednici oba doma parlamenta, premijer, šef diplomatije i ministar policije. Tu se ne podudaraju stavovi. Sačekaću tu debatu, a zatim ću zauzeti neki stav o tome", rekao je Babiš, a prenosi portal Sputnjik.

Predsednik Češke Miloš Zeman izjavio je juče u Beogradu da će za mesec dana, na sastanku ustavnih vlasti u Pragu, postaviti pitanje da li je moguće povući priznanje nezavisnosti Kosova.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 12. sep 2019, 15:57) - Radisa Ristic [neregistrovani]

Pravda

To su pravi prijatelji svaka cast. Da nam je takvih prijatelja vise.

(četvrtak, 12. sep 2019, 15:52) - Томислав Штутгарт [neregistrovani]

Поштовани!!!

Поштовани Пријатељи Чеси са повлачењем
Признања би доказали да и ви нас волите као
што ми вас волимо драги наши Пријатељи.

(četvrtak, 12. sep 2019, 15:15) - anonymous [neregistrovani]

Za premiera i za ministra spoljnih poslova Ceske.

Gosp. Ministar Spoljnih poslova Ceske kaze da nema razloga da se postavi pitanje oko priznanja tz. Kosova. Ja mislim da ima i to mnogo pitanja. Recimo da li se smatra proterivanje " vekovnih starosedeoca na KIMu" vise od 200000 ljudi srpske i drugih nacionalnosti sa Kosova i Metohie kao normalanost njima prihvatljiva. Da regularnu vojsku i policiju jedne suverene drzave napadne NATO ne postujuci medjunarodno pravo. Kako su neke EU clanice priznale tz. Kosovo kada je to zakonski nemoguce jer nije priznata u UN. Kada bi sve to dogodilo u Ceskoj ili bilo kojoj nezavisnoj zemlji da li bi bilo protiv toga ili smatraju to demokratski i civilizacijski?

(četvrtak, 12. sep 2019, 14:24) - anonymous [neregistrovani]

dobra vest

Dobra je to vest da ce se javno u Ceskoj o tome diskutovati. Iako nece povuci, bice to Signal za druge evropske zemlje da pocne diskusija o povlacenju.

(četvrtak, 12. sep 2019, 12:51) - anonymous [neregistrovani]

A zasto ne?

Proces povlacenja je poceo, 15 drzava nije malo, a verovatno ce ih jos biti. 

(četvrtak, 12. sep 2019, 12:28) - anonymous [neregistrovani]

Treba podržati Zemana

Dostaviti mu što više činjenica i dokaza šta i kako se radi na Kosovu, kako bi imao što više argumenata u odbrani stava za povlačenje priznanja Kosova.