Vulin: Razbijena legenda o besi

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da očekuje da čuje stavove Sjedinjenih Američkih Država koje su veoma važne kao i da svi razumeju da je Srbija dala sve od sebe da do dijaloga sa Prištinom dođe.

Nije dovoljna dobra volja Srbije, nije dovoljno i nije moguće da vi sve sporazume stalno preispitujete i da sve ono što je jednom potpisano i dogovoreno sutra bude predmet osporavanja kako se promeni politička partija ili kako se promeni pozicija određenog političkog aktera, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin je naglasio da je priča o Briselskom sporazumu, ako ništa drugo, razbila jednu legendu u koju su mnogi verovali, a to je da Albanci imaju besu - reč koju kada daju od nje ne odstupaju.

"Dali su besu u Briselu da će poštovati Briselski sporazum i formirati Zajednicu srpskih opština, a onda je Tači izašao i rekao da je sve lagao i da neće nikada sprovesti Zajednicu srpskih opština", rekao je ministar Vulin.

Srpsko jedinstvo najbolji odgovor na bezbednosne izazove

Najbolji odgovor na sve bezbednosne izazove jeste srpsko jedinstvo. Srbi moraju da budu jedinstveni, moraju da misle i razmišljaju jednom glavom, iz jednog centra i o jednom dobru, rekao je ministar Vulin.

Vulin je istakao da ne može jedan deo Srba, gde god da žive, da pati, da strada, da bude zlostavljan, da mu se uskraćuju osnovna prava, a da ostatak za sebe govori da je u redu i da je dobro.

"Nijedna važna i velika politička odluka koju donosi predsednik Vučić nije doneta a da svi Srbi, bez obzira gde žive, nisu bili konsultovani i da se sa njima nije dugo i pažljivo razgovaralo i da se vodilo računa kakav će određena odluka imati efekat na Srbe, ma gde oni žive. Mi smo jedno i treba da mislimo o najvažnijim nacionalnim pitanjima na isti način. Budemo li mislili da svako od nas može pojedinačno da se izbori za svoje interese, ne može i nestaće kao što su uvek nestajali Srbi koji su se okretali od svog Beograda", naglasio je ministar odbrane.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 09. okt 2019, 17:10) - Ivan Zgrozeni [neregistrovani]

Moguce je

I Amerikanci to rade. Kada se promeni administracija "resetuju" sve. To bismo trebali da uradimo i mi. Od sada ne vaze "Briselski sporazumi", EU nije dobrodosla u pregovorima i svi buduci pregovori pocinju uz ucesce OUN i postovanje R 1244.