Stefanović u Čileu: Borićemo se do poslednje sekunde glasanja

Potpredsednik Vlade i minister unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji predvodi srpsku delegaciju, večeras je doputovao u Čile gde se održava Generalna skupština Interpola.

Nebojša Stefanović je na svom Tviter profilu poručio da će se Srbija do poslednjeg momenta boriti da Kosovo ne postane članica Interpola.

"Upravo startuje poslednja faza naše borbe! Daćemo sve od sebe da takozvano Kosovo ne uspe u svojim namerama. Borićemo se do poslednje sekunde glasanja", poručio je Stefanović.

Srpska delegacija od sutra će početi sa intenzivnim diplomatskim aktivnostima u Santjagu kako bi i ove godine sprečila da Kosovo bude primljeno u članstvo u Interpolu.

Generalna skupština Interpola održava se od 15. do 18. oktobra.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 14. okt 2019, 03:10) - anonymous [neregistrovani]

@KiM

Neka pokusavaju jos sto godina, to je njihova stvar. Nase je da se borimo i ne dozvolimo da udju u Interpol i bilo koju drugu medj. organizaciju. A kada njihovi sponzori shvate da od juzne srpske pokrajine definitivno ne mogu da naprave medjunarodno priznatu drzavu, dici ce ruke od njih. Samo treba biti strpljiv jer vreme radi za nas.

(nedelja, 13. okt 2019, 22:35) - anonymous [neregistrovani]

interpol

Ako to ućinite oni će zatvorati granicu i posle će moliti medjunarodnu zajednicu da otvori kako molite da ukidaju takse.Izvolite

(nedelja, 13. okt 2019, 19:36) - anonymous [neregistrovani]

KiM

Dobro je sto se Srbija bori protiv clanstva kosova u Inetrpolu, ali to se desava svake godine. Koliko sansi im treba dati za clanstvo?