Srpska lista: Zastrašivanje Srba zbog neuspeha u Interpolu

Srpska lista najoštrije osuđuje brutalni upad naoružanih specijalnih formacija Albanaca na sever Kosova i Metohije sa ciljem destabilizacije situacije i zastrašivanja srpskog naroda u Kosovskoj Mitrovici, a u želji da se skrene pažnja albanske javnosti sa još jednog neuspešnog pokušaja Prištine da dobije članstvo u Interpolu.

Srpsla lista u saopštenju ocenjuje da je upad izvršen sa ciljem destabilizacije situacije i zastrašivanja srpskog naroda u Kosovskoj Mitrovici, a u želji da se skrene pažnja albanske javnosti sa još jednog neuspešnog pokušaja Prištine da dobije članstvo u Interpolu.

"Maltretiranje nedužnih građana uz nikakve dokaze postaje standardna mantra kojom se albanski lideri služe za prikrivanje vlastitih poraza i neuspeha", navela je Srpska lista u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

Oni podsećaju da je prošle godine 21. novembra Priština poražena u nameri da se priključi Interpolu, a onda je 23. novembra, svega dva dana kasnije izvršen brutalni upad na sever Kosova i Metohije.

"Juče je ponovo Priština ostala bez članstva u Interpolu, odmah danas, na časeći časa, do zuba napružane horde su upale i maltretirale Srbe", ukazuje Srpska lista.

Oni ocenjuju da je današnji upad i neosnovano hapšenje naših sugrađana "prosta divljačka demonstracija sile Prištine nad nedužnim građanima, na koje čitava međunarodna zajednica ćuti".

"Zahtevamo da se neosnovano uhapšeni odmah puste na slobodu, a od međunarodne zajednice da urazumi svoje čedo pre nego što situacija izmakne kontroli. Odgovornost za mir na ovim prostorima i bezbednost svih građana je na Unmik-u, Kfor-u, Euleksu i ostalim organizacijama", poručila je Srpaka lista.

broj komentara 7 pošalji komentar
(sreda, 16. okt 2019, 14:42) - anonymous [neregistrovani]

Kosovo

Svaki uspeh Srbije njima smeta i onda se svete srpskom narodu.

(sreda, 16. okt 2019, 14:08) - anonymous Mira [neregistrovani]

Srpska lista..

Srpska lista je trn u oku Pristini zbog jedinstva,zalaganja za ostvarivanje prava Srba na Kosovu i uspehu na izborima.

(sreda, 16. okt 2019, 14:05) - Zare [neregistrovani]

Stabilnost

Zastrasivanje Srba je posledica uspeha Srpske liste i neuspeha u interpolu.

(sreda, 16. okt 2019, 13:46) - Zoran [neregistrovani]

sramota

Ovaj upad ROSU je čista provokacija zbog neuspelog pokušaja sa Interpolom

(sreda, 16. okt 2019, 13:45) - anonymous [neregistrovani]

neuspeh

Zbog svojih krahova i licnih neuspeha, maltretirati neduzne gradjanje na ovakav nacin je nedopustivo i svakako za najgoru osudu.

(sreda, 16. okt 2019, 13:43) - danilo [neregistrovani]

da se prisetimo

Prosli put kada je vecina glasala protiv prijema Kosova u Interpol, par dana kasnije su isto pripadnici ROSU sa borbenim vozilima i uz duge cevi, upali na sever Kosova, brutalno tukli i hapsili Srbe, Kfor je i tada cutao!

(sreda, 16. okt 2019, 13:12) - Smiljana [neregistrovani]

Nezadovoljstvo i bes

Za svako nezadovoljstvo koje dožive, albancivrše odmazdu nad našim narodom na KiM, sa takvim ponašanjem se mora prestati, neko iz međunarodne zajednice bi morao da zaustavi ovo ponašanje albanaca