Vučić sa Mondolonijem, ovaj put na drugoj funkciji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa direktorom Direkcije za kontinentalnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Republike Francuske Frederikom Mondolonijem.

Aleksandar Vučić je Frederiku Mondoloniju još jednom zahvalio na svemu što je za odnose Srbije i Francuske učinio tokom svog ambasadorskog mandata u Beogradu.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je poseta predsednika Makrona dala novi impuls bilateralnim odnosima.

Francuski diplomata je naglasio da je za predsednika Makrona poseta Beogradu bila posebna i da je dala novu energiju za srpsko-francusku saradnju i ispunjavanje ambicioznih zajedničkih ciljeva. S tim u vezi, Mondoloni je za naredne mesece najavio posete nekoliko francuskih ministara.

Zvaničnik francuskog Ministarstva spoljnih poslova je preneo i posvećenost predsednika Makrona dijalogu Beograda i Prištine, koju je pokazao i kroz inicijativu da, sa kancelarkom Merkel, organizuje sastanke posvećene tom procesu.

Predsednik Vučić i Mondoloni su razgovarali i o francuskom viđenju proširenja Evropske unije, koje, kako je objasnio francuski diplomata, podrazumeva članstvo Zapadnog Balkana po završetku unutrašnjih reformi EU i ispunjenja uslova od strane zemalja kandidata.

Predsednik Vučić je zahvalio na posvećenosti Francuske ekonomskom razvoju Srbije kroz angažovanje Francuske razvojne agencije, čija je regionalna kancelarija počela sa radom u Beogradu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 17. okt 2019, 17:20) - lila [neregistrovani]

i

Što bolja saradnja sa Francuskom, to bolji ekonomski razvoj Srbije.

(četvrtak, 17. okt 2019, 17:20) - RPetrovic [neregistrovani]

Hvala

Francuskoj hvala na podrsci i nadamo se da mozemo samo ojacati nase prijateljstvo i unaprediti nasu saradnju