Vučić sa delegacijom Međunarodnog republikanskog instituta

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je sa delegacijom Međunarodnog republikanskog instituta (International Republican Institute - IRI) iz SAD, koju je predvodio potpredsednik za programe Skot Mastik.

Vučić je na Instagram nalogu Budućnost Srbije AV objavio da se sastao sa delegacijom Međunarodnog republikanskog instituta.

IRI je, kako se navodi na njihovom sajtu, međunarodna organizacija posvećena unapređenju demokratije i slobode, povezivavnju građana i vlada i motivaciji ljudi da se uključe u politički proces.

Dodaje se da je nestranački, nevladin institut osnovan 1983. godine, na inicijativu tadašenjeg predsednika SAD Ronalda Regana, a danas ima kancelarije širom sveta.

Više od 30 godina IRI pomaže u "jačanju demokratije kroz radionice volonterskih stručnjaka iz sveta o višestranačkim političkim sistemima, praksama demokratskog upravljanja, osnaživanju žena, razvoju civilnog društva, liderstvu mladih, jačanju izbornih procesa i istraživanju javnog mnjenja".

Pre deceniju i po, IRI je, zajedno sa SKGO, učestvovao u projektu reformisanja opštinskih administracija, razvoja lokalne ekonomije i privlacenja investicija u Srbiji.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 18. okt 2019, 21:53) - Graje [neregistrovani]

Saradnja

Svakako je da je fond svakako važan. Srbija danas ima predsednika koji voli svoj narod i državu.

(petak, 18. okt 2019, 14:52) - anonymous [neregistrovani]

Kosovo

Nadamo se da ce medjunarodna zajednica sto pre da reaguje kada je u pitanju navodno trovanje kovertama.

(petak, 18. okt 2019, 13:28) - Predrag [neregistrovani]

Вучић са делегацијом Међународног републиканског института

Institut IRI je dosta doprineo reformi i unapređenju naših državnih institucija.