Američka ambasada: Zarzecki nije došao zbog sankcija

Ambasada SAD u Beogradu saopštila je da cilj posete zvaničnika Stejt Departmenta Tomasa Zarzeckog nije uvođenje sankcija Srbiji.

Direktor Radne Grupe 231 Biroa za međunarodnu bezbednost i kontrolu naoružanja Stejt Departmenta Tomas Zarzecki susreo se sa zvaničnicima Vlade Srbije u okviru konsultacija koje obavlja sa američkim partnerskim i savezničkim vladama širom sveta u vezi sprovođenja Sekcije 231 Zakona o suprotstavljanju američkim suparnicima kroz sankcije (CAATSA).

U saopštenju američke ambasade se ističe da cilj posete Zarzeckog nije bio da se objavi odluka o sankcijama.

Kako su prethodnih dana pisano u nekim medijima, Vašigton bi mogao da uvede sankcije Beogradu zbog nabavke ruskog raketnog sistema zemlja-vazduh "pancir s".

Američka ambasada je navela da Sjedinjene Države pozdravljaju "transparentnost koji je pokazala Vlada Srbije u vezi sa svojim namerama i aktivnostima".

U saopštenju se ukazuje da američka administracija očekuje nastavak bliske saradnju sa Vladom Srbije kako bi se obezbedila potpuna jasnoća u vezi sa punom primenom CAATSA i izbegli nesporazumi.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 09. nov 2019, 08:07) - anonymous [neregistrovani]

Ne, nije

Došao da nam preti da ne nekako da se usudimo da kupimo i S-400 pride ili još neki Pancir. Tek onda dolaze njihove bajne sankcije. Al ako pažljivo pročitate, to je AMERIČKI zakon, a oni se ponašaju kao da je celi svet dužan njihove zakone da poštuje! E pa neće moći.