Mihajlovićeva: Ljudskost mora biti iznad političkih razlika

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i članica predsedništva SNS-a rekla je da su brojni negativni komentari na društvenim mrežama o zdravstvenom stanju predsednika Aleksandra Vučića nespojivi sa ljudskošću, pristojnošću i težnjom da Srbija bude tolerantno društvo.

Zorana Mihajlović je saopštila da su građani, na Međunarodni dan tolerancije koji treba da podseti na važnost međusobnog poštovanja i solidarnosti, svedoci izliva mržnje na društvenim mrežama i to na vest koje se tiče zdravstvenog stanja predsednika Vučića.

"Elementarna pristojnost nalaže da se nijednom čoveku ne želi zlo, bez obzira da li se slažete politički ili ne", kaže Mihajlovićeva.

Ističe da je za jednu državu važno da se poštuju institucije i ljudi koji obavljaju najviše državne funkcije, iako će u demokratiji uvek postojati različita mišljenja o nečijoj politici.

"Ukoliko želimo da sačuvamo našu zemlju za budućnost i da sačuvamo naše društvo od mržnje, onda moramo biti svesni da politička neslaganja ne mogu biti važnija od ljudskosti i pristojnosti. Kao što je govorio patrijarh Pavle – budimo ljudi", poručila je potpredsednica Vlade.

broj komentara 0 pošalji komentar