Vučić: Novinarsko pitanje nije uticalo na moje zdravlje

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da pitanje novinara N1 nije uticalo na pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja, već je reč o pogoršanju njegove hronične bolesti.

Predsednik je naveo da je za njegove zdravstvene probleme kriva nepažnja i neredovno uzimanje lekova za srce i pritisak.

"Novinari nemaju veze sa mojim zdravstvenim stanjem, ja sam hronično bolestan, plus akutni problemi. To je moja stvar i niko nema veze s tim", rekao je Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare nakon potpisivanja komercijalnog ugovora za izgradnju auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice Šabac–Loznica.

"Zahvalio bih se svima koji su brinuli, nije bila laka noć u petak na subotu. Hvala na brizi i posebno onima koji su želeli da nestanem jer me motivišu da se još više, snažnije, hrabrije i odlučnije borim za Srbiju nego što sam činio do juče", istakao je Vučić.

Predsednik je rekao da njega "brine to što su N1 a i njihov šef sve vreme lagali da je on ili neko od njegovih rekao da je mu je zdravstveno stanje povezano sa pitanjem novinara te televizije".

Istakao je da može da "podnosi" svakakva pitanja, i da se raduje svakom ko pita nešto, bilo suvislo ili, nekada, nesuvislo.

"Na osnovu njih, lakše objašnjavam narodu razliku između istine i laži, za šta se neki drugi zalažu", poručio je Vučić.

Predsednik je ponovio stav da, inače, ne beži od novinarskih pitanja i da nikada nije bežao, već da je, naprotiv, uvek bio spreman i biće spreman da odgovori na sva pitanja novinara, jer mu pružaju priliku da "ukaže na laži kojima se služe pojedini mediji ili politički protivnici i da pokaže građanima šta je istina".

"Za razliku od svih drugih političara u zemlji, nikada nisam bežao od pitanja. Ta pitanja mi pružaju uvek veliku priliku da na najbolji mogući način raskrinkam neistine pojedinih medija i laži političkih protivnika", rekao je Vučić povodom reči predsednika NUNS-a Željka Bodrožića da bi bilo dobro da dođe da odgovara na pitanja Vremena, NIN-a, lista Danas...

Predsednik je istakao da za njega ne postoji bolja prilika nego da "u trenutku kada neko izađe sa neistinama koje svaki dan ponavljaju dobije prostor da direktno pokaže koliko nemaju ozbiljnu argumentaciju".

"Nikada nisam bežao, nikada nisam sklanjao teme pod tepih, nisam se skrivao i zato sam uvek pobeđivao. Bilo bi preterano da kažem da sam rasturao političke protivnike, ali rastavljajući na sastavne delove njihove laži, pokazivao sam da sam spreman, da sam bio spreman i da ću uvek biti spreman. I pobediću ih uvek", rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da za njega ne postoji bolja prilika nego da u trenutku kada neko izađe sa neistinama, koje svaki dan ponavljaju, dobije prostor da direktno pokaže "koliko nemaju ozbiljnu argumentaciju".

"Mislim da je suština mog uspeha u poslednjih sedam godina upravo u tome što nikad nisam bežao od toga, nikad nisam skrivao teme, stavljao pod tepih, već sam se borio i odgovarao", ocenio je Vučić.

Kako je dodao, zato je, zahvaljujući istini koju je iznosio, ozbiljnoj argumentaciji i rezultatima rada, uvek pobeđivao, i to bez ikakvih problema.

"Pobediću ih sve zajedno, argumentima, činjenicama i istinom. Pobediću, zato što mnogima od njih nije stalo da postave pitanja, već da budu politički protežei za neke", naveo je Vučić.

Kako je rekao, on sam nema problem sa tim.

"To mi pruža ogromnu satisfakciju i šansu da na najbolji način pokažem građanima Srbije šta je istina, a šta nije", dodao je Vučić.

"Rast u četvrtom kvartalu između 5,2 i 5,5 odsto BDP-a"

Vučić je naveo da očekuje da će Srbija ovu godinu završiti sa rastom BDP-a između 3,7 i četiri odsto i da će tako biti među najboljim zemljama u regionu i Evropi.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da očekuje da će Srbija u četvrtom kvartalu imati rast bruto društvenog proizvoda između 5,2 i 5,5 odsto.

Podsetio je da je u trećem kvartalu rast srpske ekonomije 4,7 odsto BDP-a, navodeći da je samo Mađarska u celoj Evropi ispred Srbije sa 4,8 odsto, uz opasku da nedostaju podaci za još tri zemlje.

"Očekujem da u četvrtom kvartalu imamo između 5,2 i 5,5 odsto i verujem da ćemo biti zemlja sa najbržim rastom ekonomije u poslednjem kvartalu ove godine", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, investicije koje podržava i finansira Vlada doprinose dodatnom rastu zemlje, što doprinosi padu javnog duga i boljem pozicioniranju na finansijskom tržištu, većem poverenju investitora i rastu broja stranih direktnih investicija.

"Nivo stranih direktnih investicija u prvih devet meseci je 2,87 milijardi, što je više nego prošle godine, koja je bila rekordna", rekao je Vučić.

Naveo da je Srbija, ne oštetivši i ne ugrozivši finansijsku stabilnost zemlje, u oktobru uspela da kupi još devet tona zlata i da se dodatno osigura.

"Imamo najveće količine zlata u istoriji Srbije, preko 31 tone, i nastavićemo i dalje to da radimo zato što vidimo u kom pravcu se kreće kriza u svetu", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je prognoza da će rast u evrozoni pasti sa 1,3 na 1,1 odsto.

"Mi računamo da ćemo završiti između 3,7 i četiri odsto celu godinu i kad se saberu sa prva dva kvartala, da ćemo biti najbolji u regionu, iako smo u prvom kvartalu bili među najlošijima, da ćemo godinu završiti kao najbolji u regionu i najboljima u Evropi", zaključio je Vučić.

"Spremna četiri poglavlja, EU će doneti političku odluku"

Predsednik je izjavio je da su četiri poglavlja u pregovorima Srbije sa EU spremna, a da od EU zavisi kakva će politička odluka biti doneta i da li će i koliko poglavlja biti otvoreno do kraja godine.

"Da li će biti otvaranja novih poglavlja ili ne, nemam pojma, to zavisi od njih (EU). Kako oni budu odlučili, tako će da bude", rekao je Vučić na konferenciji za novinare upitan šta očekuje od plana Emanuela Makrona za reformu politike proširenja EU i da li će biti otvaranja novih poglavlja.

Predsednik je naveo da Srbija već neko vreme ima pripremljena četiri pregovaračka poglavlja.

"Da li će neko da donese političku odluku da se otvori jedno, dva, tri poglavlja... Niti se sekiram", rekao je Vučić.

Naveo je da bi dodao još nešto, ali da neće "da se Jadranka (ministarka evropskih integracija) ne naljuti".

"Nek oni rade svoj posao, mi ćemo svoj", dodao je Vučić.

Ukazao je da građane Srbije zanima kako napreduje ekonomija naše zemlje, jer od toga zavisi njihov život.

broj komentara 8 pošalji komentar
(utorak, 19. nov 2019, 23:41) - anonymous [neregistrovani]

Pozdrav i podrska Predsjedniku

Uvijek sam se pitao od cega je napravljen taj Vucic i kako on to sve izdrzava. Kako uopce nocu spava od tih silnih obaveza i problema sa kojima se Srbija suocava. A sto bi on jos bio kadar uciniti za svoju zemlju da nema onih sto mu nogu podmecu. Postovani Predsjednice imate veliki pozdrav iz Kanade i pokusajte ostvariti malo cvrsci kontakt i sa nama jer ne mogu se sjetiti barem jednog Vaseg intervjua u kojemu ste spomenuli dijasporu.

(utorak, 19. nov 2019, 23:38) - anonymous [neregistrovani]

Pa,

Političari i Novinari ne mogu jedni bez drugih.to je normalno i sastavni deo posla

(utorak, 19. nov 2019, 20:55) - Laki [neregistrovani]

Stabilnost

Predsednikovo losije zdravlje je posledica rada i stresa a ne novinarskog pitanja.

(utorak, 19. nov 2019, 15:51) - anonymous [neregistrovani]

Srbija

Zdravlje se narusilo,jer se vremenom sve skupljalo i jednim je moralo da kulminira.

(utorak, 19. nov 2019, 13:26) - anonymous [neregistrovani]

Aco

Ljudina si svaka ti cast!Tako pametan covjek bude na vlasti...,gradi puteve ,podize standard gradjana i svi te vole gdje god dodjes....Radite jos na posticaju za natalitet i pomozite mladim bracnim parovima ,da nam zivi Srbija da nam djeca budu srecna...pozdrav iz b luke

(utorak, 19. nov 2019, 13:21) - Igor [neregistrovani]

Novinarsko pitanje je nije bilo strašno!

Pa naravno da novinarsko pitanje nije uticalo na zdravlje , samo je bilo ne zgodno da on odgovori na pitanje novinara kakve veze otac Nebojše Stefanovića ima u vez sa aferom kupovina oružja, jel kada je nervoza znaci da je istina jel da je predsednik rekao ako je to tačno Nebojša Stefanović više neće biti ministar on će odgovarati kao svaki građanin ! Tako da novinarsko pitanje nije bilo strašno pitanje!

(utorak, 19. nov 2019, 13:17) - anonymous [neregistrovani]

Niko nije Superman!

Dosadje mno uradeno,treba malo podeliti ostalima ,sam nemozes nositi sva na tvojim ledimaZnam daje upitanju nacija i prosperitet ,mi iza moramo da zavrnemo rukave a ne da kritikujemo.Samo opusteno!

(utorak, 19. nov 2019, 13:10) - anonymous [neregistrovani]

Da sam predsednik

Ja bi poslusao lekare sa VMA. Skratio bi sve odgovore i opoziciji i novinarima i samo se bavio najvaznijim poslovima drzave.