Bivši šef diplomatije Maldiva osumnjičen da je primio dva miliona dolara za priznanje KiM

Ahmed Šahid, nekadašnji ministar spoljnih poslova Maldiva, osumnjičen je da je primio mito u iznosu od dva miliona dolara da bi ta zemlja 2009. godine priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova, navodi Zeri.

Kako prenosi prištinski list, mediji na Maldivima preneli su da je poslanik Muhamed Našed podneo zahtev parlamentu da sprovede istragu i utvrdi činjenice o ovom slučaju.

U zahtevu se, dodaje Zeri, traži i da se odluka o priznavanju Kosova preispita, kao i da li je taj postupak u skladu sa međunarodnim standardima, prenosi Kosovo onlajn.

U predlogu podnetom parlamentu, navedena je i izjava odlazećeg šefa kosovske diplomatije Bedžeta Pacolija u kojoj, kako se navodi, priznaje da je trošio novac lobirajući kako bi povećao broj zemalja koje će priznati Kosovo.

Maldivi su priznali Kosovo u februaru 2009. godine, skoro godinu dana nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti.

broj komentara 7 pošalji komentar
(sreda, 20. nov 2019, 08:51) - Furioso [neregistrovani]

dokumentarac

Postoji dokumentarac o malverzacijama i korupciji na Maldivima, jedna regionalna televizija ga je uradila. Pogledajte i onda vam ova vest neće biti čudna.

(sreda, 20. nov 2019, 08:50) - anonymous [neregistrovani]

@ Ne samo kome su sve plaćali

Da je samo to pa dobro bi bilo. Ja se pre pitam šta je tamo ostalo od imovine Srbije i Srba koji su odjureni. Mislim dobar deo toga je otišlo na "blago" priznavanja nezavisnosti Kosova...

(sreda, 20. nov 2019, 07:08) - Dusko [neregistrovani]

Kosovo -Srbija

2 miliona njemu, a zamislite koliko su Klintonovi naplatili svoje usluge, I svi ostali bednici, Olbrajtova itd

(sreda, 20. nov 2019, 00:00) - anonymous [neregistrovani]

Ne samo kome su sve plaćali

Još će lepša biti priča odakle te pare Albancima. Trgovina drogom, oružjem, ljudima, prostitucija i drugi oblici kriminala po celoj EU.

(utorak, 19. nov 2019, 23:24) - Томислав Штутгарт [neregistrovani]

Пара врти!!!

Пара врти где Бургија неће

(utorak, 19. nov 2019, 23:10) - anonymous [neregistrovani]

Istina je spora ali dostizna....

Da se razumijemo,priznanja srpskog KosMeta kao "nezavisne drzave" sigurno nisu davana na lijepe oci Albanaca nego za pare,kao sto vidimo u slucaju Maldiva.A, nadam se da cemo jednog dana saznati koliko su para, za priznanje Kosmeta,dobijali predstavnici mnogo vecih sila od Maldiva?

(utorak, 19. nov 2019, 22:33) - anonymous [neregistrovani]

Pa to je dobro

Kao prvo, ode priznanje, kao drugo, vidi se kako su oni ta priznanja dobijali. ALI, tu dođe Ali pa nam pokvari veselje, dokle god imaju "priznanje" SAD za leđima, neće ništa po tim pitanju da se menja. Oni su ih stvorili, oni ih drže, oni će da nalože veto na bilo koju odluku protiv i oni imaju još i dalje snagu da taj status kvo održe. Jer da nemaju, do sada bi trebale UN da takve sankcije za sva njihova dela po celome na njih nalože da ne mogu iz blata da se dignu više. Al nema ništa od toga. UN su postale taoci u ruci svetskog siledžije.