Brnabićeva i Pendarovski: Veoma dobri odnosi dve zemlje

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa predsednikom Republike Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, u okviru njegove zvanične posete Beogradu.

Brnabićeva i Pendarovski saglasili su se da su odnosi Srbije i Severne Makedonije veoma dobri, saopštila je pres-služba Vlade.

Kako je navedeno, dve zemlje opredeljene su za dalje jačanje sveukupne saradnje, a posebno ekonomske.

Ocenili su se da je inicijativa o formiranju "malog Šengena" od velikog značaja za dalje jačanje saradnje u regionu Zapadnog Balkana.

Brnabićeva je istakla da je regionalna saradnja na vrhu liste prioriteta spoljne politike Srbije i da je naša zemlja posvećena unapređenju stabilnosti i ekonomskog napretka regiona.

Na sastanku premijerke Brnabić i predsednika Pendarovskog bilo je reči o inicijativi za otvaranje Srpskog kulturnog centra u Skoplju, kao mesta koje će još jače povezati dve zemlje i dva naroda i ojačati prijateljstvo i saradnju kroz kulturnu razmenu.

I predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sastala se sa Pendarovskim.

Gojkovićeva i Pendarovski su naglasili da su dve zemlje usmerene na razvoj dobrosusedskih odnosa i ukazali su na značaj parlamentarne saradnje.

U saopštenju Skupštine Srbije napominje se da su Gojkovićeva i Pendarovski razgovarali o aktuelnim pitanjima u okviru procesa evrointegracija.

Gojkovićeva je istakla da je dosadašnja međuparlamentarna saradnja dobra, zahvaljujući redovnim susretima, dodala da ima prostora za dodatno jačanje saradnje i zahvalila na učešću delegacije Parlamenta Makedonije na 141. zasedanju Interparlamentarne unije u Beogradu.

Gojković i Pendarovski su pozdravili rast trgovinske razmene i ukazali da postoje mogućnosti za dodatan razvoj i unapređenje kako trgovinske, tako i ostalih vidova ekonomske saradnje, posebno kada je reč o infrastrukturnom povezivanju regiona.

broj komentara 0 pošalji komentar