Vučić čestitao Džonsonu pobedu na izborima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je britanskom premijeru Borisu Džonsonu pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima.

"Poštovani prijatelju, dragi Borise, ponovo se pokazalo da su samo snažnim liderima, sa čvrstom voljom da ne posustanu u vremenima izazova, birači odani i u teškim trenucima. Uveren sam da će izborna pobeda da Vas inspiriše da se svojim bogatim političkim iskustvom, a uz neiscrpnu energiju i jasnu viziju, još odlučnije suočite sa preprekama pred Velikom Britanijom i povedete britansko društvo stabilnim putem napretka", ističe se u čestitki predsednika Vučića.

Srbija, kako je napomenuo, želi da sa Velikom Britanijom uspostavi strateški važne odnose.

"Pred nama je zajednički cilj da srpsko-britanske odnose uzdignemo na nivo istinskog partnerstva, kakvi nikada nisu bili, a kakvi bi trebalo da budu", navodi se u čestitki predsednika Srbije.

Nada se zato, i veruje, da će ponovo imati priliku da ugosti Džonsona u Beogradu, kao prvog britanskog premijera koji bi posetio Srbiju posle četrdeset godina.

"Vašom posetom biste potvrdili da je želja za snažnijim i bogatijim srpsko-britanskim vezama obostrana. U Srbiji ćete uvek da imate pouzdanog partnera u razvoju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje dveju zemalja, kao i čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan", kaže se u čestitki predsednika Vučića.

broj komentara 9 pošalji komentar
(petak, 13. dec 2019, 12:39) - Ivan [neregistrovani]

Čestitke

Čestitke Borisu Džonsonu, snažnoj ličnosti i pravom lideru

(petak, 13. dec 2019, 12:32) - Ivan [neregistrovani]

Saradnja

Potrebno je da unapredimo sve vidove saradnje sa Britanijom. Dobrodošli su nam njihovi privrednici

(petak, 13. dec 2019, 12:24) - Natasa [neregistrovani]

Vucic

Sve čestitke britanskom premijeru!

(petak, 13. dec 2019, 11:16) - Ivan [neregistrovani]

Čestitke!

Čestitam na pobedi! Nadam se poseti premijera V.Britanije i boljoj saradnji u budućnosti.

(petak, 13. dec 2019, 10:12) - Rade [neregistrovani]

Bolji odnosi?

Da li Dzonsonova pobeda zanci i novi period odnosa izmedju Srbije i Velike Britanije?

(petak, 13. dec 2019, 10:12) - Hedona [neregistrovani]

Saradnja

Branio je Srbiju kada su je bombardovali on je zaista imao šta da kaže tadašnjem predsedniku Velike Britanije.Bio je protiv bombordavanja, ali isto tako je bio protiv svega.Saradanja Srbije i Velike Britanije treba da bude nastavljena.

(petak, 13. dec 2019, 09:41) - Eldin [neregistrovani]

Saradnja

Vrlo je vazno podici nivo saradnje izmedju dve zemlje,iako Britanija nije vise clanica EU njen uticaj na medjunarodnu politiku je ogroman i njeno misljenje kroji mnoga desavanja u svetu,tako da je ovaj poziv Dzonsonu nadam se pocetak jos bolje saradnje

(petak, 13. dec 2019, 09:39) - anonymous [neregistrovani]

Divno

Sve cestitke...

(petak, 13. dec 2019, 09:30) - Nikoletka [neregistrovani]

Dijalog

To treba svi vodeci ljudi Evrope da imaju na umu u danasnjem svetu.Sukobe da pretvorimo u saradnju,cutnje u prijateljstvo.