Vulin: Standard pripadnika Vojske Srbije i dalje naš prioritet

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u prisustvu zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majora Petra Cvetkovića, uručio je ključeve od 27 stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Aleksandar Vulin je, nakon svečanosti dodele ključeva, istakao da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije brinu o svojoj zemlji i o bezbednosti svih građana Srbije, ali imaju i obavezu da brinu o standardu i kvalitetu života svih svojih pripadnika.

"Svako ko veže svoju sudbinu, svoj život i svoju budućnost za Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije ima razloga da se nada i da veruje da će njegove institucije, da će njegova Vojska i Ministarstvo odbrane voditi računa i o njemu i o njegovoj porodici", kaže Vulin.

Prema njegovim rečima, inicijativa predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića o stanovima za pripadnike svih službi bezbednosti je nešto što se nije dešavalo decenijama unazad.

"Za nas to mnogo znači i svaki stan koji podelimo i svaki stan koji smo podelili je stan koji smo dali jednom zadovoljnom, sigurnom čoveku, čoveku koji brine o svima nama", naglasio je ministar Vulin.

Zastavnik Boban Pavlović pripadnik 204. vazduhoplovne brigade dobio je trosoban stan u Pančevu, a današnji svečani trenutak podelio je sa članovima svoje porodice suprugom Marijanom, sinom Borisom i ćerkom Anom.

"Zadovoljan sam stanom u kome ćemo da se skućimo posle 25 godina čekanja na stan. Dobili smo stan od 77 kvadrata i to je bio lep novogodišnji poklon", istakao je Pavlović dodajući da za njegovu porodicu novi stan znači da su glavni životni problem rešili.

U Novoj godini u novi stan će se useliti i stariji vodnik prve klase Dušan Ugrenović, pripadnik 126. brigade VOJIN.

"Dobio sam trosoban stan od 76 kvadrata u naselju 'Tamiš kapije' u Pančevu. U stanu ćemo živetu supruga i ja, sa sinom i ćerkom. Prezadovoljni smo jer smo 27 godina čekali stan", istakao je Ugrenović. 

Jedan od 27 ključeva pripao je i vojnom službeniku Borku Obradoviću, psihologu, zaposlenom na batajničkom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović", koji je na službi u sistemu odbrane 35 godina.

"Na stan čekam od 1991. godine. Bilo je teških trenutaka i dosta preseljenja, ali što kaže naš narod 'Strpljen - spašen', pa smo dočekali i ovaj trenutak koji je za sve nas ovde i naše porodice jedan od najsrećnijih dana u životu", istakao je Obradović koji će se uskoro useliti u trosoban stan od 80 kvadrata, u Pančevu, u naselju "Tamiš kapije".

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 04. jan 2020, 17:53) - anonymous [neregistrovani]

Imam poverenje u vojsku

I nadam se da mu ne veruju ni jednu jedinu rec.