Opozicija o Vučićevoj odluci da ne ide u Crnu Goru

Opozicione stranke i pokreti komentarisali su odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne ide u posetu Crnoj Gori na Badnji dan.

Dveri su povodom odluke predsednika da ne ide u Crnu Goru optužile Vučića da je imao nameru da ispolitizuje proteste u Crnoj Gori.

Tvrde da u tome nije uspeo, jer su se "svi usprotivili njegovom dolasku na sever Crne Gore".

"Vučića je porazio verujući narod u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

To je, prema oceni poslanika Dveri Ivana Kostića, i znak "početka kraja" vlasti i u Beogradu i u Podgorici.

Odluku predsednika Srbije da ne ide u Crnu Goru, Nova stranka smatra dokazom da je on poslušao savet koji mu je u petak uputio lider te partije Zoran Živković.

Ipak, kažu i da je ta odluka rezultat kukavičluka, a ne brige da sukobi u Crnoj Gori ne eskaliraju.

Takođe, navodi se u saopštenju, sve predsednikove izjave i konferencije za medije na tu temu su "dimna zavesa" za afere koje opozicija pripisuje vlastima.

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju, članice Saveza za Srbiju, Nebojša Zelenović tvrdi da je Vučić sve planirao u dogovoru sa Đukanovićem, a na štetu prava pripadnika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Zelenović je pozvao crnogorsku vlast da sporni zakon stavi van snage i sva pitanja reši u dijalogu sa SPC. 

Pokret "1 od 5 miliona", uz podršku građanima u Crnoj Gori "koji su na ulici kako bi sačuvali svoju tradiciju i viševekovne svetinje", ocenjuje da je predsednik Srbije najavom odlaska u Crnu Goru hteo da zloupotrebi situaciju.

Osuđuje primenu sile nad građanima koji protestuju širom Crne Gore.

broj komentara 5 pošalji komentar
(nedelja, 05. jan 2020, 14:42) - Воронцов [neregistrovani]

Одлазак председника Вућића у Црну Гору противници би само искористили за антисрпску кампању

Рекли би да је дошао да се меша у унутрашње ствар Црне Горе. Овако им је тај аргумент одузет. Борбу за право и правду наравно води верујући народ Црне Горе..У ширем погледу догађаји се тичу и СПЦ и целокупног православног света.

(nedelja, 05. jan 2020, 08:13) - milan lala [neregistrovani]

Ispravna odluka predsednika

Ispravna je odluka predsednika Vucica da ne ide, jer bi njegova poseta mogla da se pogresno protumaci kao velikosrpska od strane Crnogoraca i razbije jedinstvo naroda koji je sad jedinstven u odbrani svoje Crkve , svi Srbi i apsolutna vecina Crnogoraca zajedno sa svojom Crkvom . Niko iz Srbije ne treba da ide , Djukanovic je i onako gotov .Policiju vise ne sme da posalje sa suzavcem na narod kako je ranije cinio jer je naroda premnogo digli se svi pravoslavni , a onih koji bi njega cuvali je jako malo , premalo .

(nedelja, 05. jan 2020, 04:21) - anonymous [neregistrovani]

Gospoda iz opozicije

umesto da sebi ucini uslugu I da izadje sa necim pozitivnim da bi sebi popravili ugled , oni I dalje tonu u"rupu" koju sami kopaju.

(subota, 04. jan 2020, 20:10) - anonymous [neregistrovani]

To je to...

...a Prazne slatke price,davno su procitane.

(subota, 04. jan 2020, 19:56) - anonymous [neregistrovani]

Dobre

Rekao bi da su Izjave celnika opozicije vrlo realne i temeljne dakle ima dosta istine u njihovim komentarima o ne poseti Vucica Crnoj Gori itd...