Gojković: Vučić doneo mudru i državničku odluku da ne ide u Crnu Goru

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković ocenila je da državnička, ozbiljna i snažna poruka koju je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas uputio, predstavlja najbolju potvrdu njegove odgovorne politike zaštite našeg naroda koji živi u regionu, i brige za opstanak srpskog naroda u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju Narodne skupštine.

Maja Gojković je, kako se navodi u saopštenju, dodala da je predsednik "jasno pokazao spremnost da posvećeno radi na očuvanju srpskog naroda i da se suprostavi politici koja bi da zabranjuje srpsku zastavu i hapsi one koji je ističu".

"Uverena sam da je srpski narod u Crnoj Gori dobro razumeo poruke podrške i da je predsednik Srbije jasno ogolio suštinu, a to su pokušaji da se Srbi i srpski narod predstavi kao destabilizirajući element, a ne oni koji su doneli Zakon o slobodi veroispovesti, koji je uperen protiv srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve", rekla je Maja Gojković.

Predsednica Narodne skupštine ocenjuje da je odluka predsednika Vučića da ne ide u Crnu Goru "mudra i državnička odluka predsednika koji ne želi da njegovu posetu crnogorski režim iskoristi za nepostojeću ugroženost".

"Srbija poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Crne Gore, poštuje svoje susede, ali ima obavezu da brine o srpskom narodu koji živi u Crnoj Gori", istakla je Maja Gojković.

Potpredsednik Narodne skupštine Đorđe Milićević izjavio je da je odgovornom, mudrom i pragmatičnom politikom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrđuje svoju doslednost u borbi za interese srpskog naroda i Srbije kao države koja je izgradila svoj međunarodni ugled.

broj komentara 7 pošalji komentar
(nedelja, 05. jan 2020, 08:22) - Natasa [neregistrovani]

Vucic

Predsednik Vučić postupa u interesu srpskog naroda...

(subota, 04. jan 2020, 22:56) - BIBI [neregistrovani]

ohrabrenje

Svaki ozbiljan drzavnik bi to ucinio za svoj narod , a ne da se doliva ulje na vatru . Tonovi smirivanja i ohrabrenja su mnogo bolji u ovim teskim trenutcima . Bravo predsednice !!

(subota, 04. jan 2020, 22:46) - anonymous [neregistrovani]

Jokalica

Vučić je odgovornom politikom uspeo da sačuva mir u regionu gde je to veoma teško, ali pojedincima to ne ide u korist pa pokušavaju na svaki način da nas isprovociraju i samim tim ugroze mir koji je prekopotreban.

(subota, 04. jan 2020, 21:28) - nikica [neregistrovani]

odluka

Ovim potezom predsednik Vucic je pokazao da brine za srpski narod u Crnoj Gori jer bi njegovim dolaskom sigurno doslo do incidenta,a to bi samo napravilo jos vece probleme po srpski narod u Crnoj Gori...

(subota, 04. jan 2020, 20:40) - Suprotno mišljenje: [neregistrovani]

Nije ni nameravao da ide!

Providno!

(subota, 04. jan 2020, 20:09) - anonymous [neregistrovani]

Zrela odluka

Mislim da u datim okolnostima i trenutnoj situaciji, Vučić nije mogao savesnije i odgovornije prema svom narodu da se postavi. Pametniji postupak ni ne postoji u ovim okolnostima.

(subota, 04. jan 2020, 20:00) - anonymous [neregistrovani]

A

Predsednik ne zeli ni na koji nacin da pogorsa situaciju nasih Srba u CG.