Dačić: Važno da nađemo zajednički jezik, ko god da je predsednik Hrvatske

Ko god da je izabran za predsednika Hrvatske, obaveza svih je da probamo da nađemo zajednički jezik u interesu budućnosti, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komentarišući izbor Zorana Milanovića za novog predsednika Hrvatske.

Dačić je, pozivajući se i na reči predsednika Aleksandra Vučića, istakao da se ovde tokom tamošnje kampanje nije govorilo o izborima u Hrvatskoj jer je Srbija kod njih uvek negativna tema, kao i kod svih kojima smeta jaka Srbija.

"Ko god da je izabran, obaveza svih treba da bude da probamo na nađemo zajednički jezik, u interesu budućnosti. Mi nismo govorili ništa o izborima u Hrvatskoj, niti je to, uopšte, tema nekih naših političkih rasprava. Mi želimo da Hrvatska iskoristi na najboljni mogući način predsedavanje EU, da nešto uradi za Zapadni Balkan u celini i za naše bilateralne odnose", istakao je Dačić za Tanjug.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 07. jan 2020, 07:55) - anonymous [neregistrovani]

Moj stav

Verujte,najiskrenije, totalno me briga i za njih i za predsedavanje tom nekom EU i za sve ostalo sto ima veze sa njima.Nista ruzno,samo ne obracam paznju.

(ponedeljak, 06. jan 2020, 16:40) - FORum LIvii [neregistrovani]

istina je ipak drugacija

Ми желимо да Хрватска искористи на најбољни могући начин председавање ЕУ, да нешто уради за Западни Балкан у целини и за наше билатералне односе
Da , Hrvatska to iskoristi na najbolji nacin, ali U SVOJU KORIST !
Ona mora da poslusno izvrsava postavljene zadatke .Dobrobit drugih je misaona imenica za njih.To potvrdjuje to sto Hr. ima teritorijalne ali i politicke sporove sa SVIM svojim susedima.
I sada po Dacicu , Hr. ce da uradi nesto dobro za druge ?