Tači dao Kurtiju 48 sati da predloži mandatara

Predsednik Kosova Hašim Tači saopštio je nakon sastanka sa liderom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem da mu je dao dodatnih 48 sati da predloži kandidata za novog predsednika kosovske vlade, pre nego što preduzme druge ustavom predviđene poteze, prenosi "Kosovo onlajn".

Hašim Tači je na Fejsbuku, između ostalog, napisao da je imao kratak sastanak sa Aljbinom Kurtijem u nastojanju da sprovede rezultate vanrednih parlamentarnih izbora održanih 6. oktobra prošle godine.

Ocenjuje da je potreba za formiranjem vlade od vitalnog značaja za Kosovo.

Navodi da je Tači izrazio interesovanje za formiranje vlade, ali je istovremeno rekao da zna da treba određeno vreme za koje će uslediti predlaganje kandidata.

Dodaje da je Kurtiju dao dodatnih 48 sati da predloži kandidata za novog predsednika kosovske vlade, pre nego što preduzme druge Ustavom predviđene poteze. 

O mogućnosti formiranja koalicije sa Demokratskim savezom Kosova, Kurti je naveo da očekuje sastanak sa predstavnicima te stranke što pre.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 07. jan 2020, 03:05) - anonymous [neregistrovani]

I šta ako se ikada vrati?

Šta ćemo onda?

(ponedeljak, 06. jan 2020, 21:03) - anonymous [neregistrovani]

Amerika ce odluciti...

Amerika razmislja da li da ove ratne zlocince iz Pristine ponovo postavi na rukvodna mjesta ili da ih salje na sud za ratne zlocine teroristicke organizacije OVK.Situacija na srpskom KosMetu je u pat poziciji jer SAD i citav Zapad vide da Srbija nece dati svoj KosMet,za sta ima sve medjunarodno-pravne argumente,a kao najvzniji Rez.SB.UN. 1244.,a jasno je da silom po Srbima vise ne smiju udarati.
Dakle,Taci i Kurti mogu pricati sta hoce,ali ce biti onako kako SAD kazu.A,kako vrijeme prolazi sve su vece sanse da se KosMet vrati matici Srbiji.Dogodine u Prizrenu.

(ponedeljak, 06. jan 2020, 17:40) - anonymous [neregistrovani]

Kakav

"predsednik?"Cega?