Antisrpski grafiti ispisani na kućama u Pasjanu

Nepoznate osobe tokom noći su na nekoliko lokacija u selu Pasjane ispisali pogrdne grafite, što je uznemirilo tamošnje Srbe. Pasjane, u opštini Parteš, najveće je srpsko selo u Kosovskom Pomoravlju.

Šef biroa Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Kosovskom Pomoravlju Zoran Stojković izjavio je za Kosovo onlajn da je ispisivanje ovih grafita uznemirilo tamošnje Srbe.

Napominje da se incident dogodio u božićnoj noći i navodi da su vlasnici nekih objekata već prekrečili grafite.

Grafiti su ispisani na objektima koji se nalaze u blizini puta koji prolazi kroz selo.

U Pasjanu živi oko 2.000 Srba.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da, u danu kada Srbi svojim susedima upućuju poruku mira, "vraćeno im je porukama mržnje i neprijateljstva, i to je surova slika stvarnosti na Kosovu i Metohiji".

"Zahtevamo od Prištine i međunarodnih institucija na Kosovu i Metohiji da prestanu da okreću glavu od sve smelijih, bezobzirnijih i učestalijih ekstremističkih ispada u našoj južnoj pokrajini", navodi se u Đurićevom saopštenju.

Dirktor Kancelarije za KiM poručio je i da Srbi na Kosovu i Metohiji danas brane evropske i hrišćanske vrednosti, "a međunarodna zajednica ima obavezu da pokaže odlučnost jer ekstremizam ne poznaje granice".

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 07. jan 2020, 18:30) - anonymous Rade [neregistrovani]

Rekao bih...

Najbolji dokaz sa kim mi imamo posla. Treba te slike poslati u svet.