Vučić u Istanbulu: Gasovod značajan za privlačenje investicija i energetsku bezbednost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je gasovod "Turski tok" od strateškog i životnog značaja za opstanak i budućnost Srbije i dalji napredak zemlje, u ekonomskom smislu pre svega.

Aleksandar  Vučić je novinarima u Istanbulu, gde prisustvuje svečanosti povodom puštanja u rad deonice tog gasovoda, istakao da je gas od ogromnog značaja za energetsku bezbednost zemlje i privlačenje stranih investicija i da se zbog toga velike sile i bore oko toga.

"Izgradnja gasovoda dugog 403 kilometra kroz našu zemlju, a kasnije i sekundarnog gasovoda, kako bi gas doveli u Vladičin Han i druga mesta, od ogromnog je značaja", poručio je Vučić. 

Predsednik Srbije je najavio da će sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i turskim predsednikom Redžepom Taipom Erdoganom razgovarati i o tome kako jedna svetska i jedna regionalna sila gledaju na problem na Bliskom istoku, jer je to važno pitanje i za Srbiju, pošto će svaka eskalacija povećati cene nafte i gasa.

"To za nas ne bi bilo dobro i o tome ću s njima razgovarati, da vidim kako oni na to gledaju", objasnio je Vučić, dodajući da se gas vezuje za naftu.

Vučić je rekao da može da se dogodi da cena nafte bude na najvišem nivou u poslednjih nekoliko meseci, što će zavisiti od odnosa SAD i Irana. 

broj komentara 7 pošalji komentar
(sreda, 08. jan 2020, 15:51) - Branko [neregistrovani]

Srbija

Gasovod Turski tok bi povećao energetsku sigurnost Srbije i doneo veliki prihod od tranzitnih taksi.

(sreda, 08. jan 2020, 14:57) - Ficko [neregistrovani]

Turski tok

Gasovod Turski tok, znacajan i za Srbiju, saradnja Turske, Rusije i Srbije se razvija i bice sve bolja. Velika je cast Srbije sto je predsednik pozvan od strane Erdogana da prisustvuje ovom otvaranju.

(sreda, 08. jan 2020, 14:00) - Jokalica [neregistrovani]

Komentar

Zahvaljujući politici mira i saradnje Srbija je postala prijatelj zemalja koje su ekonomski jake i sa kojima saradjujemo na projektima koji doprinose ekonomskom napretku naše zemlje.

(sreda, 08. jan 2020, 13:57) - anonymous [neregistrovani]

konacno

Konacno da je i Srbija postala "dosadna" zemlja koja se prvenstveno bavi zivotnim, prakticnim pitanjima.

(sreda, 08. jan 2020, 13:54) - anonymous [neregistrovani]

jeftinije

Sto jeftinija energija to jeftinija proizvodnja a samim tim i vise stranih investitora.

(sreda, 08. jan 2020, 13:48) - Helena [neregistrovani]

politika

Srbija ce imati sve vise investicija

(sreda, 08. jan 2020, 13:47) - anonymous [neregistrovani]

A

Projekat od ogromnog znacaja za energetsku buducnost cele Evrope.