Vučić s palestinskim ministrom o bilateralnim odnosima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je palestinskog ministra inostranih poslova i dijaspore Rijada el Malikija, sa kojim je razgovarao o različitim aspektima bilateralnih odnosa čije unapređenje žele obe zemlje.

Aleksandar Vučić je istakao da Srbija ceni tradicionalna prijateljstva i da će naša spoljna politika voditi računa da ih ni u jednom trenutku ne zanemari.

Dvojica sagovornika pozdravili su potpisivanje dokumenata o saradnji Srbije i Palestine u oblasti omladine i sporta, kao i bezbednosnoj saradnji, i konstatovali da postoje mogućnosti za jačanje ekonomske saradnje, kao i saradnje u sferi poljoprivrede, zdravstva, kulture i obrazovanja.

Predloženo je formiranje Mešovitog komiteta za saradnju, koji bi konkretizovao potpisane sporazume i pomogao da se iskoriste postojeći potencijali za sveobuhvatnu saradnju.

Vučić je rekao da bi za saradnju Srbije i Palestine bilo značajno i intenziviranje političkog dijaloga, te je uputio poziv predsedniku Mahmudu Abasu da poseti našu zemlju.

Zahvalio je za podršku Palestine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, a posebno kroz protivljenje članstvu tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama.

On je, s tim u vezi, naglasio da Srbija, svojim odmerenim i konstruktivnim postavljanjem, kao odgovoran i pouzdan partner, doprinosi miru i stabilnosti u regionu.

Ministar el Maliki je informisao predsednika Vučića o palestinskom viđenju dešavanja na Bliskom istoku.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 09. jan 2020, 18:49) - Hedona [neregistrovani]

Saradnja

Saradnja sa Srbije i Palastine treba da se nastavi do daljneg. Srbija se danas razvija i gradi. Srbija danas ima predsednika koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani Srbije žive bolje.Srbija je na pravom putu razvoja.

(četvrtak, 09. jan 2020, 15:43) - anonymous [neregistrovani]

Razgovor

Palestina je jos jedna u nizu zemalja koja je iskreni prijatelj nasoj zemlji.

(četvrtak, 09. jan 2020, 14:52) - anonymous [neregistrovani]

A

Palestina podrzava nas integritet i suverenitet i zahvalni smo im na tome.

(četvrtak, 09. jan 2020, 12:38) - Dejan [neregistrovani]

Odgovor

Palestina i Srbija imaju odlične odnose i odličnu saradnju. Nadam se da će se tako nastaviti i u budućnosti.