Pacoli: U Račku se dogodio jedan od najgorih zločina

Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova poziva međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Beograd "da privede pravdi odgovorne za stradanje 45 Albanaca u Račku, 1999 godine".

Ministar u ostavci Bedžet Pacoli, izjavio je da je pomirenje između Kosova i Srbije moguće samo kada se zadovolji pravda za zločine protiv čovečnosti počinjene tokom poslednjeg rata.

"Danas se sećamo 45 žrtava masakra u Račku od strane Srbije. Danas se sećamo i poštujemo nevine civile. Danas takođe pozivamo na pravdu jer i danas oni koji su učinili zločine protiv čovečnosti, šetaju slobodno i pod okriljem su predsednika Srbije i njegovih saradnika", izjavio je Pacoli.

Tvrdi da se u Račku dogodio "masakr i jedan je od najgorih zločina protiv čovečnosti, koji su organizovale i izvršile srpska policija, vojne i paravojne snage".

"Nedavno negiranje predsednika Srbije Aleksandra Vučicća pogoršalo je situaciju između dve zemlje i povredilo je porodice žrtava", naveo je Pacoli.

Podseća da je o ubistvu 45 Albanaca, koje se 15. januara 1999. godine desilo u selu Račak, u centru Kosova, svedočio bivši ambasador Misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker.

"Optužbe američkog diplomata Vokera da su srpske snage ubijale civilno stanovništvo na Kosovu otvorile su put NATO-ovom bombardovanju u Srbiji, a istovremeno i za slobodu Kosova", naveo je Pacoli.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 15. jan 2020, 21:58) - anonymous [neregistrovani]

Voker

Uz Markale, najveca laz na Balkanu ikada je Racak u reziji Zloglasne tzv.OVK,Vokera i CNNa.

(sreda, 15. jan 2020, 15:13) - Тома-Трстеник [neregistrovani]

Ако?

Господине Пацоли, ако је постојао
Злочин у Рачку и тај Злочин се мора
вама приписатии ви сте криви зато што
сте у сукобу изгинуле Албанце пресвлачили
у цивилну одећу и то је доказано.