Đilas predstavio program “Srbija 2020”

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas predstavio je program “Srbija 2020” koji, kako je rekao podrazumeva bolji život za građane šest meseci po njegovom dolasku na vlast. Na konstataciju da program izgleda kao predizborni, ponovio je da njegova stranka neće izaći na redovne prolećne izbore.

Đilas je rekao da je za sprovođenje programa koji, ističe, podrazumeva i veće plate za zaposlene u javnom sektoru, potrebno šest meseci, a da je "na građanima da odluče kada će se to desiti".

"Moguće je ove godine, ako danas počne ono što smo tražili od medija, da prestanu pritisci na birače, a mi bismo za devet meseci mogli da imamo izbore na kojima ova vlast ne može da pobedi", tvrdi Đilas.

Na pitanje da li za takav program nije bilo sluha u Demokratskoj stranci dok je bila na vlasti, Đilas je odgovorio da je očigledno da nije, a kaže da neke stvari u Beogradu on sproveo.

"Neke stvari su se sprovodile, ali mali deo. Za neke druge očigledno nije bilo snage. Nemojte meni to zamerati, pošto sam ja bio na gradskom nivou a, ako baš morate, stavite i to meni (na teret)", kazao je Đilas. Da je pola sata njegovog programa slušalo milion ljudi, kao za Novu godinu predsednika SNS-a Aleksandra Vučića, možda bi, smatra Đilas, neko i želeo da proveri da li taj program može da se sprovede.

On kaže da u ovom trenutku za SNS i SPS glasa 1,8 miliona ljudi, po istraživanju, kako ističe, ''njihove'' agencije Ipsos ali, navodi, treba "skloniti" 300.000 "zbog pritiska", a kada bi bilo slobodnih medija bilo bi ih, tvrdi, još 300.000 manje.

Inače, u programu "Srbija 2020" stoji, između ostalog, da bi početna plata lekara bila 1.000 evra, nastavnika 700 evra, vaspitačica 700 evra, medicinskih sestara i tehničara 600 evra.

Dobar deo novca iz budžeta bio bi preusmeren sa nepotrebnih projekata, kao što su auto-putevi od Kruševca do Čačka, Niš-Merdare-Priština.

Đilas predlaže i specijalnog tužioca za borbu protiv korupcije, zakon o poreklu imovine, te dodao da sve procedure, takse, kamate i provizije sve banke naplaćuju u visini u kojoj to naplaćuju banke u EU.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 16. jan 2020, 14:03) - anonymous [neregistrovani]

Male plate-mala ponuda?

G.Draskovic pre 20 godina nudio plate 1000e, a g. Dinkic 1000 e akcije kad povrati novac sa Kipra.Boze,Boze.

(sreda, 15. jan 2020, 22:06) - anonymous [neregistrovani]

besmisleno

Ovo me podseća na kultni film "Something about Mary" u kome lik izmisli revolucionarni proizvod: umesto 8.minutnih fizičkih vežbi za razgibavaje tokom pauze na poslu, ponudio: 7.minutne vežbe :).
Besmisleno u svakom slučaju, baš koliko i proglašavanje autoputeva bespotrebnim. Pogotovo pravac do Kosova.

(sreda, 15. jan 2020, 21:47) - anonymous [neregistrovani]

O cemu prica?

Meni je ovo smesno!Ne izlazi na izbore a predstavlja plan!Jel se on sali sa narodom!?

(sreda, 15. jan 2020, 18:32) - Tija [neregistrovani]

Smejurija!

To sto on predstavlja je prazna prica,nicim nisu,bas nicim nisu doprineli dok su bili na vlasti! Njega nije briga za neimaštinu,ljude,maglu,kanalizaciju!