Vučić čestitao Mišustinu: Uveren sam da ćemo nastaviti razvoj prijateljskih odnosa

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Vlade Ruske Federacije Mihailu Mišustinu povodom stupanja na dužnost. Uveren sam da ćemo zajedničkim radom da nastavimo razvoj viševekovnih prijateljskih odnosa Srbije i Rusije, kao i srpskog i ruskog naroda, koje krase neraskidiva bliskost i međusobno razumevanje i poštovanje, naveo je Vučić u pismu.

"Uveren sam da će Vam ukazano poverenje dati snažnu volju da radite odlučno i posvećeno, na dobrobit Vaše zemlje i bratskog ruskog naroda", poručio je Vučić.

Istakao je da smo zahvalni Rusiji "za aktivnu podršku našim državnim i nacionalnim interesima, posebno u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u kojima Srbija štiti svoj teritorijalni integritet i suverenitet, kao i svoju nezavisnost i slobodarsku tradiciju".

"Želeći Vam mnogo uspeha u Vašem odgovornom poslu, kao i dobro zdravlje i sreću u ličnom životu, primite izraze mog dubokog uvažavanja", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Vučić je uputio i pismo dosadašnjem predsedniku Vlade Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu, u kojem mu zahvaljuje na dugogodišnjoj korektnoj saradnji koju je imao kao predsednik Vlade i kao predsednik Republike.

broj komentara 12 pošalji komentar
(petak, 17. jan 2020, 08:21) - anonymous [neregistrovani]

Пријатељство

Надам се да ће нови премијер бити бар упола као претходни и да ће Србија и Русија подићи свој однос на још виши ниво.

(petak, 17. jan 2020, 07:54) - Mišo N [neregistrovani]

Rusija

Promenom predsednika Vlade Ruije, neće se promeniti politika Rusije. I dalje ćemo mi imati prijateljske odnose sa Rusijom.

(četvrtak, 16. jan 2020, 23:10) - Милош [neregistrovani]

Честитка

Срдачно и лепо. Једном речју: Братски.
Све честитке господину Мишустину. Надамо се макар једнако добрим односима са братском Русијом.

(četvrtak, 16. jan 2020, 21:55) - anonymous [neregistrovani]

Miki

Naši, tradicionalno, dobri odnosi, će, verujem, biti kao i do sada na najvišem nivou! Sve nabolje novom ruskom premijeru u daljem radu!

(četvrtak, 16. jan 2020, 21:03) - Nina [neregistrovani]

vvvvv

Nadamo se da cemo nastaviti dobru saradnju kao i sa Medvedevim i da se nase prijateljstvo sa Rusijom samo potvrdjuje.

(četvrtak, 16. jan 2020, 19:30) - anonymous [neregistrovani]

Saradnja

Predsednik postuje Rusiju ,jer smo sa njom uvek imali prijateljske odnose.

(četvrtak, 16. jan 2020, 19:11) - jana [neregistrovani]

saradnja

Novom predsedniku vlade Rusije zelimo puno uspeha, zdravlja i srece i naravno da nastavimo dobru saradnju i da odrzimo prijateljske odnose.

(četvrtak, 16. jan 2020, 18:18) - Graje [neregistrovani]

Saradnja

Naravno da će prijateljski odnos biti jako važan, i da će Srbija nastaviti sa razvojem.Srbija i Rusija zajedno treba da rade na ekonomskom napretku i razvoju naše države.Srbija se cela razvija i gradi.

(četvrtak, 16. jan 2020, 17:38) - Zaki [neregistrovani]

Komentar

Rusija je Srbiji pomogla tako što je uvek štitila naše interese kada smo bili napadani. Mnogi sporazumi koje imamo sa Rusijom omogućili su da unapredimo našu ekonomiju

(četvrtak, 16. jan 2020, 17:04) - Olji [neregistrovani]

Komentar

Srbija i Rusija imaju neraskidivo prijateljstvo i u svakoj situaciji jedni drugima smo oslonac, podrška, ohrabrenje, medjusobno uvažavanje i poštovanje.