Vučić položio venac u spomen žrtvama Holokausta

Predsednik Aleksandar Vučić položio je venac u Memorijalnom centru "Jad Vašem" u Jerusalimu, gde se održava ceremonija obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic.

Aleksandar Vučić je bio među brojnim svetskim državnicima koji su odali poštu i položili vence u centru Jad Vašem, a pre njega to su učinili predsednik Rusije Vladimir Putin, a posle Vučića predsednik Francuske Emanuel Makron.

Predsednik je na Instagram profilu buducnostsrbijeav objavio video-snimak polaganja venca, na kojem se vidi da se tom prilikom rukovao sa Putinom, kao i sa Makronom sa kojim se zadržao u kraćem razgovoru.

Vučić boravi u Jerusalimu povodom održavanja 5. svetskog foruma o Holokaustu - "Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma".

Više od 40 lidera okupilo se u Jerusalimu povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic, logor smrti u kojem su nacisti ubili oko 1,3 miliona ljudi, među kojima više od milion Jevreja.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 24. jan 2020, 07:07) - Lek Galenika [neregistrovani]

Srbija

Polozen venac od strane Srbije stradalnom prijateljskom Izraelskom narodu.Prijateljstvo treba negovati.

(četvrtak, 23. jan 2020, 20:33) - mara [neregistrovani]

i

Bilo, ne ponovilo se, nikom i nikad, ono što se Jevrejima i Srbima dogodilo u 20.veku.