ЕКВ - Као да је било некад

У недељу, 21. септембра Милан Младеновић, један од најталентованијих југословенских и српских музичара, композитора и текстописаца, фронтмен групе ЕКВ, прославио би свој педесети рођендан.

РТС је тога дана на Другом програму у 19.30 емитовао први део документарног филма "Као да је било некад" аутора Душана Весића.

Кроз сведочења Миланових пријатеља и колега музичара, коментаре критичара и историчара уметности, видећемо занимљиву и потресну причу о Београду осамдесетих година, причу о уметности и животу једне прерано сазреле генерације.

Чућемо много добре музике која је обележила одрастање и одредила музички укус неколико генерација бивше Југославије, а која је и данас остала незаобилазна лектира свих који размишљају и живе урбано и слободно.

Четири получасовна дела филма "Као да је било некад" приказиваће се на Другом програму РТС - а сваке недеље у истом термину.

Милан Младеновић је симбол југословенске рок генерације осамдесетих. Рођен је у Загребу, одрастао у Сарајеву, а највећи део његовог живота и каријера везани су за Београд.

Био је један од родоначелника београдског Новог таласа. Певач, гитариста, композитор и текстописац рок - група "Лимуново дрво", "Шарло акробата", "Катарина Друга", и фронтмен "Екатарине Велике", једне од најутицајнијих београдских рок - група последњих деценија двадесетог века, Милан је остао запамћен и по својим чврстим моралним стандардима који су и даље узор многима који се на овим просторима баве јавним послом.

Милан Младеновић умро је 5. новембра 1994. године у Београду од рака, у 36. години.

Све епизоде серијалаЕКВ - Као да је било некад

Претходне емисије

недеља, 12. окт 2008, 19:29

Четврти део документарног филма "Као да је било некад" аутора Душана Весића. ...

Као да је било некад, 4. део

Прочитај Пристигли коментари (48)

недеља, 12. окт 2008, 19:28

Трећи део документарног филма "Као да је било некад" аутора Душана Весића ...

Као да је било некад, 3. део

Прочитај Пристигли коментари (17)

недеља, 28. сеп 2008, 19:30

У недељу, 21. септембра Милан Младеновић, један од најталентованијих југословенских и српских музичара, композитора и текстописаца, фронтмен групе ЕКВ, прославио би свој ...

Као да је било некад - 2. део

Прочитај Пристигли коментари (8)

недеља, 21. сеп 2008, 19:30

У недељу, 21. септембра Милан Младеновић, један од најталентованијих југословенских и српских музичара, композитора и текстописаца, фронтмен групе ЕКВ, прославио би свој ...

Као да је било некад 1.део

Прочитај Пристигли коментари (64)

Све епизоде серијалаЕКВ - Као да је било некад