Сутра сам ја: Ветеринар

Серијал "Сутра сам ја" представља интерактивну емисију намењену средњошколцима и студентима. У свакој епизоди један средњошколац обилази факултет за који је заинтересован, упознаје студенте и професоре, да би касније студент обишао место на којем се обавља посао за који се усавршава.

Циљ емисије је да се представи одређена професија- од уписа на факултет до посла, кроз реакције и питања учесника. Емисија решава недоумице средњошколаца по питању факултета, јер имају прилику да виде најважније предмете, да учествују у практичној настави, као и да присуствују неким испитима. Са друге стране, студенте мучи питање посла, па их водимо у највише институције професије за коју се школују, где се упознају са оним што их тек чека.

У прве три епизоде учесници емисије обилазе Факултет за ветеринарску медицину, Војну академију и Факултет за физичку хемију. Како се врши обдукција пса, шта се дешава у лабораторији за фармакологију, како је опремљен војник за 21.век, како изгледа припрема за лет и полетање хеликоптера, шта се добија експериментима електрохемије, биофизичке и спектрохемије и шта је потребно да би неко постао форензичар само су нека од питања у емисији. Посетићемо и једну ветеринарску амбуланту, аеродром Батајница, као и Национални криминалистичко-технички центар МУП-а.

У емисији свој део имају и млади новинари, студенти Факултета политичких наука,који кроз своју рубрику истражују актуелне теме и траже решења за неке проблеме студената.

Некада марвени лекар, данас доктор ветеринарске медицине, изазовна је професија, јер пацијенти не могу да кажу доктору шта их мучи и како се осећају. Љубав према медицинским наукама и према животињама главни су разлози за студирање на Факултету ветеринарске медицине. Ања Филиповић иде у Пољопривредну школу, смер ветеринарски техничар и у овој епизоди обилази катедре за: анатомију,фармакологију и патологију. Имаће прилике да види како се врши обдукција пса, како изгледа испит из патологије, као и шта све студенти раде на Клиници за мале животиње и Универзитетској студентској болници. Сан сваког студента ветерине је да једног дана има своју амбуланту, па ће једна студенткиња да разговара са  доктором ветеринарске медицине који има своју амбуланту. 

Младе новинаре сараднике у првој епизоди занимало је да ли студенти имају језичке недоумице и да ли треба увести српски језик као обавезан предмет на факултетима.

Уредник: Невена Младеновић Благојевић

Новинар: Марија Тошић

Редитељ: Милица Митровић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Сутра сам ја Сутра сам ја

Аутор:
РТС - Школски програм

Ако не знате шта сте данас и питате се шта ћете бити сутра, одговоре можете пронаћи у новом серијалу Школског програма "Сутра сам ја". [ детаљније ]