Сутра сам ја - Официр

У другој епизоди серијала "Сутра сам ја" ђак Војне гимназије обилази Војну академију.

Имаће прилику да види најинтересантније часове модула Пешадија, студијског програма Менаџмент у одбрани, као и како изгледа обука пилота, студијског програма Војно ваздухопловство, на ареодрому Батајница.

Присуствоваће часу наоружања и опреме гађања, часу физичког савлађивања пешадијских препрека, као и припреми кадета пилота за лет хеликоптера.

Систем војног образовања изграђује савремени профил професионалног официра који подразумева и систем знања из наука одбране, безбедности, друштвено-хуманистичких, природно-математичких и техничко-технолошких.

Шта је потребно да би неко постао кадет? Који су то погрешни разлози за одлучивање за војни позив? Каквим вредностима се уче током школовања? само су нека од питања у емисији.

Сви кадети Војне академије живе за дан промоције најмлађих официра Војске Србије, а током школовања се држе максиме "Ко хоће тај може, ко не зна за страх тај иде даље".

број коментара 0 Пошаљи коментар
Сутра сам ја Сутра сам ја

Аутор:
РТС - Школски програм

Ако не знате шта сте данас и питате се шта ћете бити сутра, одговоре можете пронаћи у новом серијалу Школског програма "Сутра сам ја". [ детаљније ]