Сутра сам ја: На раскршћу времена

У специјалној епизоди Сутра сам ја обилазимо нашу земљу и представљамо је очима странаца.

Недавно су Србију посетили студенти и професори Одсека за археологију Универзитета Кембриџ. Они су обишли најзначајније археолошке локалитете и уверили се какав музеј се крије под нашим ногама. Са њима ћемо, у овој епизоди, проћи само један део наше земље који сведочи о времену који је трајао готово 9 миленијума.

Подсетићемо се места која и данас приповедају, инспиришу и призивају сећања на винчанске градитеље, лепенске сакупљаче плодова, римске легионаре и цареве, средњовековне српске витезове, али и од Турака одметнуте хајдуке и жртве ратова.

Наши гости из Енглеске у Србију су дошли први пут у потрази за новим сазнањима и са жељом да виде места о којима су учили. Ипак, седмодневно путешествије оставило је на њих снажан утисак, јер су се нашли на простору са динамичном историјом који је представљао велику раскрсницу путева и оставио у наслеђе јединствена археолошка богатства којима се данас цео свет неизмерно диви.

Уредник: Невена Младеновић Благојевић
Новинар: Марија Тошић
Редитељ: Милица Митровић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Сутра сам ја Сутра сам ја

Аутор:
РТС - Школски програм

Ако не знате шта сте данас и питате се шта ћете бити сутра, одговоре можете пронаћи у новом серијалу Школског програма "Сутра сам ја". [ детаљније ]