Културни дневник

Догађаји из културе који ће обележити прва три месеца 2018. године, нове изложбе, као и музичка дешавања током овог викенда, у фокусу су Културног дневника петком.

О креативном потенцијалу Новог Сада, о ревитализацији културног наслеђа и идејама које ће обележити Нови Сад као Европску престоницу културе 2021. године, говори гост Културног дневника, Немања Миленковић, директор Фондације "Нови Сад 2021 - Европска престоница културе". У Културном центру Београда постављена је изложба, из циклуса Критичари су изабрали 2018, посвећена Бранку Вучићевићу, сценаристи, писцу, преводиоцу, аутору. Културни дневник извештава са отварања изложби "Ђорђе Станојевић - човек који је осветлио Србију" у Историјском музеју Србије и "Амерички Поп арт" у Кући легата. Рубрика "Ми у свету" доноси причу из Шангаја где је изведено камерно дело "Музика југа" Бранке Поповић.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Снежана Стаменковић Јојић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Марко Роксандић

број коментара 0 пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]