Културни дневник

Гост Културног дневника је Драган Лакићевић Лакас аутор књиге "Портрет политичара у младости". Књига нам описује пут којим су аутор и његов пријатељ и књижевни јунак Зоран Ђинђић зеједно прешли, док ниједан од њих није знао куда ће их тај пут одвести.

"Креативна Србија: будућност је креативна" је назив Конференције одржане у Југословенској кинотеци. У Галерији "Хаос" је отворена изложба цртежа на којој је представљен опус конзерватора и рестауратора Иванке Живковић, а у Галерији СКЦ на Новом Београду изложба цртежа Павла Максимовића. У Кучеву је отворена прва Галерија савремене уметности, а у Југословенској кинотеци је почела Недеља ирског филма. "Службени гласник" је, у едицији "Корени", промовисао шест књига о Косову. У Паризу је отворена изложба слика јапанског уметника Леонарда Фуђите. У Музеју у Филаделфији је дошло до инцидента када је један Американац са кинеске изложбе украо део скулптуре која је стара 8000 година.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програм, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник, а репризира сутрадан, на Првом програму, у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Светлана Илић
Реализатор: Маја Мандић

број коментара 0 пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]