Плава птица

Шта повезује море и минђуше, зашто је Перу држава многих контраста, како се оштре маказе уз помоћ ствари које имате код куће, шта је то савремени циркус и како направити шестар од три оловке и две гумице за тегле - сазнајте у новом лету "Плаве птице", у суботу, 24. марта у 12.05.

За пети плавоптичасти лет у новој сезони потрудили смо се да угостимо врло занимљиве људе. У госте нам долази, вровали или не, штеочина професионалац. Кад смо се интересовали да сазнамо шта он то тачно ради, сазнали смо да буши рупе на чарапама, жврља књиге, нарочито оне из библиотеке, помера људима сатове и чини разне друге жврчке. Да ли су то баш само зврчке или иза свега тога стоји добро дело - сазнаћемо из разговора са нашим гостом.

Наш други гост је Ђорђо, припадник групе Инекс циркус театар и Ђорђо ће нас упознати са тим шта је то савремени циркус, откриће нам какве све врсте штула постоје, сазнаћемо како су штуле уопште настале, али и са Ђорђом ће можда неко научити и да жонглира.

Од наших неочекиваних гостију, ту је наравно дуо Госпођа Ж - Господин Џ. Ту је и наш пут око света, а овог пута идемо право у Перу, државу контраста: у Перуу постоје и пустиње и високи Анди на којима је стално зима; у Перуу постоји кукуруз различитих боја - од жутог, љубичастог, црвеног и црног... А ако будете са нама, сазнаћете да постоје и бисери различитих боја, облика и величина...

Обећавамо добар провод и нова знања и зато будите са нама у суботу, 24. марта 2018. године. Летећмо на Првом програму Телевизије Србије.

Наш тим чине: Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић (уреднице), Иван Милановић (редитељ), Осман Ахмед, Борка Томовић, Борис Миливојевић, Никола Фишековић (глумци), Снежана Поповић (сценограф), Ирина Митриновић (костимограф), Драгољуб Илић Илке (композитор), Милош Гојковић (аниматор) и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

број коментара 0 Пошаљи коментар
Плава птица Плава птица

Аутор:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]