Плава птица

Како се најлакше љуште јаја? Шта је то чуваркућа? Која је тајна ускршњег зеца? Одогворе на ова и још многа питања, откријте у ускршњој епизоди "Плаве птице", у суботу 7. априла, у 12.05, на Првом програму РТС-а!

Јаја су офарбана, расположење је празнично и Осман и Борка су спремни за Ускрс. Добро, скоро спремни. Али то ће бити чим им госапођа Ж покаже како се најлакше љуште јаја.

А чим то дознају, кренуће на пут око света, не би ли открили како се у другим местима слави овај празник. Но, неће само они путовати. Наша гусарска посада и даље плови и лови... знање. Овога пута, откиће нам шта је то чуваркућа и од куда је баш зец симбол Ускрса.

У студију ћемо угостити госпођу Беланац-Жутић, менаџерку кока носиља. Она је уско специјализована за коке носиље у време ускршњих празника, па ће имати штошта да дода на ову тему. У госте ће нам доћи Јелена и Вања, које се баве фејспејнтингом илити цртањем по лицу. Кога ће маскирати у зеку, а кога у коку - то ћемо тек видети!

Читаћемо и ваша празнична писма, Гвозден ће показати нову вежбу, радићемо и нови, ускршњи експеримент, а неће изостати ни господин Џ. Зато нас гледајте у суботу 7. априла, у 12.05. на Првом програму Tелевизије Србије.

Уреднице и сценаристкиње емисије су Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Иван Милановић, композитор Срђан Марковић, аниматор Никола Топузовић, сценографкиња Снежана Поповић, костимографкиња Ирина Митриновић, а глумци Борка Томовић, Осман Ахмед, Борис Миливојевић и Ивана Терзић.

Лет, лет!

број коментара 0 Пошаљи коментар
Плава птица Плава птица

Аутор:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]