Плава птица

У суботу у 12 и 5 чека нас нови плавоптичасти лет! Сазнаћемо ко је ветролог и чиме се бави, сазнаћемо од чега се састоји виолина, сазнаћемо штошта о гусарима и која је омиљена храна бубашваба.

Гусарска мапа је овог пута решила да се поигра са нашом гусарском посадом и пред њих ставила појам - гусари! Наши гусари Оки и Боки уверени су да о томе све знају, међутим... на крају то не изгледа тако. И они ће бити изненађени чињеницом да немају сви гусари гусарски повез, да на гусарским бродовима није било жена, сазнаће зашто гусари увек носе скупоцену минђушу, да своје благо не сакривају нигде, јер немилосрдно све троше и најзад... да уопште није уобичајено да гусари имају папагаје.

Овог пута одлепршаћемо до Канаде, велике и далеке државе, која је велика као 28 Србија! Тамо се говори и енглески, и францски језик. Тамо живи поларни медвед, тамо постоје мостови само за животиње... Чућете већ у нашем веселом сонгу!

Угостићемо и младу виолинисткињу, Николију Јовичић. Она ће нам рећи нешто о себи, али и о свом инструменту виолини, за који је јако везана, јер је стара преко сто година. Упознаће нас са деловима виолине и поделити са нама своју љубав према овом нежном инструменту.

Ту су наше досадне, али све драже, комшије... Ту је наш експеримент, а ту је и наша гошћа, госпођа Промаја! Она је ветролог, а ветролози се баве ветром. Али не обичним ветровима, већ ветровима као што је на пример "ветар у леђа"... То је посебна врста ветра која помаже људима. Који још ветрови помажу људима и ко њих контролише, сазнаћемо од наше гошће у суботу, 31.3.2018. у 12.05.

Наш тим чине: Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић (уреднице), Иван Милановић (редитељ), Осман Ахмед, Борка Томовић, Борис Миливојевић, Јелисавета Сека Саблић (глумци), Снежана Поповић (сценограф), Ирина Митриновић (костимограф), Драгољуб Илић Илке (композитор), Милош Гојковић (аниматор) и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

број коментара 0 Пошаљи коментар
Плава птица Плава птица

Аутор:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]