Плава птица

Полети, слети, обрни, окрени - стигли смо до краја наше 13. сезоне! А у њој откривамо: какве везе имају миш и чоколада, да ли делфини имају имена, чему служе шаре папагаја и још много тога! Све то у суботу 21. априла, у 12.05, на Првом програму РТС-а!

 

Када се користи реч "задњи", а када "последњи", откриће нам наша госпођа Ж, а Осман и Борка ће једва чекати да отпутују на последње путовање у овој сезони.

Отићи ће они право у Шведску, познату по тетрапаку, шеведском столу, Алфреду Нобелу и бројним другим стварима, које ће Осман и Борка истражити у свом новом сонгу.

У овој епизоди ћемо се потрудити и да испунимо што више жеља наших другарића, која су нам стизала путем писама, мејлова и фејсбук порука. Зато ћемо причати о Бамбију, гусарска посада ће истраживати делфине, а у госте ћемо позвати и некога ко ће нам причати о папагајима.

Биће то господин Шаранђел Папига, руководилац папагајских шара. Он ће нам објаснити чему служе боје папагејевог перја, а рећиће нам и по нешто о арама, највећим папагајима на свету.
Угостићемо и Крешту Петлића, познатог по серији "Кукурику шоу". Крешта ће нам открити шта да очекујемо од нове сезоне, која почиње са емитовањем чим се заврше специјали "Плаве птице".
Гвозден ће показати нову вежбу, радићемо и нови, чаробни експеримент, а неће изостати ни господин Џ да нас мало наљути и мало насмеје. Зато нас гледајте у суботу 21. априла, у 12.05. на Првом програму Tелевизије Србије.

Уреднице и сценаристкиње емисије су Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Иван Милановић, композитор Драгољуб Илић, аниматор Милош Гојковић, сценографкиња Снежана Поповић, костимографкиња Ирина Митриновић, а глумци Борка Томовић, Осман Ахмед, Борис Миливојевић, Зорана Милошаковић-Тасић и Ненад Ненадовић.

Лет, лет!

број коментара 0 Пошаљи коментар
Плава птица Плава птица

Аутор:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]