Ово је Србија

Потрошачка корпа у Србији кошта три пута више него у земљама Европске уније. Зашто је то тако и шта највише утиче на цене основних животних намирница, одговара гост емисије Денис Перинчић, из Републичке уније потрошача.

У школама у Србији почеле су припреме за мале матуранте. Ученици осмог разреда полагаће пробни завршни испит из матерњег језика и комбиновани тест. Извештавају дописници из Краљева и Крушевца.

Колико кошта матурско вече за основце и средњошколце, може ли се новац паметније утрошити и ко одлучује како ће се прославити матура, у причама наших дописника из Пирота, Ваљева, Јагодине.

Јахту тримаран, представљену на овогодишњем сајму наутике, пројектовали су млади јагодински дизајнери. Власници фирме која ради опрему за најпознатије светске брендове планирају даљи развој тог пројекта. Више у причи Весне Лазић.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Драгана Живојновић и Зорана Коршош Николић
Водитељка: Зорана Коршош Николић
Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

ovo_je_srbija@rts.rs 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]