Културни дневник

У Уметничком павиљону "Цвијета Зузорић" одржана је Скупштина Удружења ликовних уметника Србије, која је била замишљена као конструктивни дијалог супротстављених страна унутар самог удружења, који је, како кажу чланови, био неопходан да би се установило у којем смеру оно заправо иде.

 

Трећи театарски фестивал под називом Позоришно пролеће отворен је у Шапцу. Поводом девет година Културног центра Град отворена је рођенданска изложба под називом Девет величанствених, која представља својеврстан showcase девет уметница. Одржана је концертна промоција јубиларног 50. броја интернационалног часописа за музику Нови звук. Више од 50 хиљада посетилаца до сада је обишло изложбу у Лондону на којој су представљени оригинални сетови и фигуре са снимања Острво паса Веса Андерсона. Након пар година Академски хор Колегијум музикум одржаће целовечерњи концерт на сцени Коларчеве задужбине. Тим поводом гост Културног дневника је Драгана Јовановић, диригент.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажа: Милош Ачански

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]