Око економије: Више, мање и без напретка

Колико смо ближи Европској унији?

Европска комисија представила је извештај о напретку Србије у реформама  у евроинтеграцијама. Помака највише има у економији, нешто мање у  реформи првосуђа,а без напретка у дијалогу Београда и Приштине и  слободи медија.

Дан по објављивању извештаја, који се односи на цео Западни Балкан,  у посету региону кренула је Федерика Могерини, висока представница ЕУ за  спољну политику. Она данас борави у Београду где ће се састати са  председником и премијерком. Главна тема разговора биће нормализација  односа са Приштином. Иако је уочи доласка Могеринијева навела да је  оптимиста, чињеница са терена, посебно након хапшења Марка Ђурића,  показују да су Београд и Приштина далеко од дијалога.

Колико је Србија ближа Европској Унији,шта значе позитивне оцене из  Брисела када је реч о реформама у економији,а шта оне које се тичу  владавине права, слободе медија, и да ли Могеринијева може нешто да  промени како би се дијалог помакао са мртве тачке, то су теме Ока  економије.

Гошће у емисији су: Ања Ровић, државна секретарка Министарства за  европске интеграције, Радица Нусдорфер, шефица Сектора за европске  интеграције у Делегацији Европске уније у Србији и Наташа  Драгојловић,координаторка Националног конвента о ЕУ.

Емисију води и уређује Весна Дамјанић.

број коментара 0 пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]