Културни дневник

Гост Културног дневника је кореограф Роналд Савковић, поводом премијере балетске представе "Хазарски речник - ловци на снове" која ће у Народном позоришту премијерно бити изведене 19. маја.

Један од најзвучнијих филмова у трци за 71. Златну палму је "Црни човек клана". Реч је о остварењу Спајка Лија које је због теме и наступа славног америчког редитеља, подигло највише прашине на Крозаети. Сандра Перовић се тим поводом јавља из Кана.

Тринаеста Београдска интернационална недеља архитектуре - БИНА свечано је обележила Дан архитектуре у Галерији РТС-а изложбом "Архитектонично" која представља најзначајнија дела стваралаштва српске архитектуре XX века, кроз живот и рад једног од најугледнијих архитеката - Ивана Антића.

Почео је 12. Београдски фестивал поезије и књиге "Тргни се! Поезија!". До 23. маја у Београду, Новом Саду, Чачку и Крагујевцу, учествоваће више од 50 песника, преводилаца и уметника из петнаестак земаља.

У галерији Артгет представљена је књига "Суштина милосрђа - Размишљања о Шекспиру" Питера Брука, коју су заједно објавили Културни центар Београда и издавачка кућа Клио.

У Коларчевој задужбини је солистички концерт одржала сопран Јасмина Трумбеташ Петровић. Наступила је са са гошћама, у пратињи уметничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички" .

"Изузетни парови Србије" наслов је књиге чији су аутори Неда Тодоровић, Радмила Станковић и Горанка Матић. Монографија је објављена у едицији Друга страна историје и представљена у Музеју Цептер.

У Галерији РТС-а отворена је изложба слика, Изложба дела Микана Аничића "Дворски портрети без краља" која домаћој јавности представља 28 слика овог реномираног ствараоца наклоњеног метафизичком и фантастичном сликарству.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Оливера Милошевић
Реализација: Сања Реџић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]