Фудбал - СП: Тунис - Енглеска

Прошло је скоро осам година од када је Енглеска забележила последњу победу на Светским првенствима. Тада је савладана Словенија, а потом је уследио пораз од Немачке у осмини финала и три разочаравајућа меча и последње место у групи на шампионату одржаном у Бразилу.

Светски прваци из 1966. године сваки пут на ово такмичење долазе са великим очекивањима, која су углавном изневерена. Сада су мало тиши, а чини се да је Герет Саутгејт склопио добар тим, који је био убедљив у квалификацијама. Нису доживели пораз, уз само два ремија и три примљена гола. Група у којој су у Русији није лака, али против Панаме и Туниса су фаворити, док ће се са Белгијом борити за прво место.

Први тест за Енглезе је против Туниса, који се на шампионат враћа први пут после 2006. године. Укупно су пети пут у друштву најбољих и желе да помрсе конце фаворитима. Право на наду им дају добри резултати у 2018. години у којој су били бољи од Ирана и Костарике, одиграли су нерешено са Турском и Португалијом а изгубили су само од Шпаније са 1:0.

Утакмица између Енглеске и Туниса се игра у Волгоград Арени, а почетак је у 20 часова.

Коментатор Милош Кривокапић

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар