Ово је Србија

Како је Општина Врњачка Бања решила вишегодишњи проблем са снабдевањем водом и шта о томе кажу мештани овог туристичког места, у причи Немање Јаковљевића из краљевачког дописништва.

Проверавамо и какав се род очекује у повртњацима у трстеничком крају, са којим проблемима се суочавају произвођачи. Извештава Весна Кезовић Миљковић.

Шабачки шаховски клуб је у „пат позицији" - простор у центру града који је клубу додељен пре 43 године, одлуком Агенције за реституцију, биће враћен некадашњим власницима. Каква ће бити судбина клуба основаног давне 1905. године проверава Ненад Томашевић.

У Пироту се обележава 95 година од почетка изградње кеја на Нишави. Како је некадашња обалоутврда, чија је функција била заштита од поплава, постала зелена оаза у центру града, сазнаћемо из приче Бранислава Јовичића из пиротског дописништва.

Музички фестивал „Арсенал Фест" одржава се од 21. до 23. јуна у историјском језгру Крагујевца - „Кнежевом арсеналу". Шта очекује посетиоце популарног фестивала и какв их програм очекује, више у извештају Бојане Делибашић.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу  и Фејсбуку

Уреднице емисије: Гордана Петровић и Дане Илић     

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

ovo_je_srbija@rts.rs 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]