Културни дневник

Свечаним концертом на Ташмајданском стадиону 23. августа Радио-телевизија Србије прославиће рођендан и обележити 60 година од оснивања. Тим поводом гост Културног дневника је Иван Илић, диригент Биг бенда РТС.

На завршетку овогодишњег Међународног Нишвил џез фестивала наступили су чланови чувеног бенда "Џипси кингс". Додељена им је и највећа фестивалска награда џез фестивала за фузију џеза са другим музичким правцима.

Фестивал филмског сценарија у Врњачкој бањи 42. пут окупља многобројне сценаристе и филмске ауторе. Током пет фестивалских дана од 13. до 17. августа публици ће бити представљена остварења у такмичарском програму, али и остварења ван конкуренције - међу њима и прве епизоде серијала "Корени" по истоименом роману Добрице Ћосића.

У Културном дневнику говоримо о програму 13. Guitar Art Summer Fest-а, који ће у Херцег Новом бити одржан у сталном термину од 15. до 20. августа. Такође и о драмској премијери Дубровачких летњих игара, о представи "Одбројавање - на пиру са Држићем и Наљешковићем", урађеној у сарадњи са Академијом драмске умјетности из Загреба.

Водимо Вас у кинеску провинцију Јунан у којој су ратари засадима разнобојног пиринча креирали слике на пољима. Затим и у Либан где се организатори некадашњих великих летњих музичких фестивала боре за њихов опстанак.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Реализатор: Марија Средојевић
Монтажер: Бранислав Бане Поповић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]