Културни дневник

Концертом Курта Елинга затворен је 34. Београдски џез фестивал. Курт Елинг је водећи џез певач на свету у последње две деценије. У Београду је представио нови албум The Questions, врхунску мешавину џеза, музике Бродвеја и обрада химни рокенрола.

Примопредајом Отворене књиге завршен је 63. Међународни београдски сајам књига. Мароко, земља-гост овогодишњег Сајма, предала је Отворену књигу Египту, који ће на следећем, 64. Сајму бити земља-гост. Радови Маргерит Имо и Нине Ивановић, уметница исте генерације, чији уметнички пут карактерише јасно дефинисан правац и идентитет, проглашени су за најбоље овогодишњег Октобарског салона, који је затворен јуче. Први пут на овим просторима организован је Мастерклс програм намењен уметницима из земаља у региону који се баве позоришном уметношћу. Овај нови програм савремене драматургије водила је Биљана Србљановић, драмска списатељица и редовна професорка на Факултету драмских уметности у Београду. За двадесетогодишњицу свог албума Мезанин, бенд Масив атек енкодирао је албум у низове синтетичке ДНК. Једна бочица спреја садржи око милион копија овог албума. Под слоганом Слушајте музику - чувајте разум, у Београду 01. новембра почиње шести по реду БУНТ фестивал класичне музике. Тим поводом, гост Културног дневника је Љубиша Јовановић, оснивач БУНТ фестивала.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Гост Културног дневника је Љубиша Јовановић, оснивач БУНТ фестивала.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажа: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]