Плава птица

Какве везе има продавац магле са тетком и маминим новчаником, у којој држави је традиционална вештина прављење украса од папира, где се највећи број паса зове "Бурек" и шта раде камиле са својим ноздрвама сазнајте у новом лету Плаве птице, у суботу 3. новембра на Првом програму Телевизије Србије.

"Зашто Ви, који сте Ти мени који сам Ви кажете Ти, кад ја који сам Ви, Вама који сте Ти, кажем Ви?" Звучи компликовано? Звучи! Исто то, само мало једноставније, биће тема за "вашу и нашу Госпођу Ж", која ће искористити прилику да нам објасни шта је то персирање и када се користи.

Путоваћемо у европску државу Пољску, у којој још увек постоји леп обичај љубљења руку дамама. Сазнаћемо и како је настало име те државе, као и то да се у Пољској први спрат обежава бројем нула.

Осман и Борка настављају да нас упознају са необичним занимањима. Овог пута у госте нам долази Тргослав Падавинић, продавац магле. Такође ћемо угостити и мале балерине из балетског студија "Профизио".

Господин Џ Госпођа Ж настављају своју мисију размрдавања можданих вијуга и доносе нам нову питалицу. А наш гусарски брод наставља да плови у нови лов на знање и овога пута откриће нам занимљиве информације о кромпиру.

Без експеримента лет Плаве птице не би био прави лет. Шта нам је Осман овог пута припремио сазнаћемо у суботу, 3. новембра у на Првом програму Телевизије Србије у 12.05.

Уреднице и сценаристкиње су Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Иван Милановић, сценографкиња Снежана Поповић, костимографкиња Ирина Митриновић, композитор сонгова Драгољуб Илић, аниматор сонгова Милош Гојковић, а глумци Осман Ахмед, Борка Томовић, Борис Миливојевић, Андријана Оливерић и наш почасни гост - Миљан Прљета.

Наш мејл је plava.ptica@rts.rs, а адреса је Таковска 10, 11 000 Београд, за емисију "Плава птица".

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 11. нов 2018, 19:04) - anonymous NS [нерегистровани]

Bravo za emisiju

Svaka cast, prava emisija za decu, samo tako nastavite i hvala celoj ekipi! Pozdrav iz Novog Sada :)

Плава птица Плава птица

Аутор:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]