Плава птица

Одакле потиче воће еки? Како су настале "Нинџа корњаче"? И где оду овчице које не пребројимо пред спавање? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у четвртој епизоди 14. сезоне "Плаве птице", у суботу, 17. новембра, у 12.05, на Првом програму РТС-а!

Осман ће овога пута бити у песничком заносу. Слагаће риме попут пазла, па ће, логично, и упитати Борку да ли се она поноси са њим. А то ће веома разгоропадити нашу госпођу Ж, јер се исправно каже "поносити се мноме".

Осман и Борка ће затим отпутовати на далеку Јамајку. Откриће нам да се тамо једе једно чудно воће еки, да има преко двеста врста орхидеја и још много тога.

Нове ствари откриће нам и наш гост Рунимир Бројаковић. Његов посао је да броји овчице пред спавање, а какве неприлике је све имао са овчицама које не успе да преброји, испричаће нам уживо, у нашем студију.

Угостићемо и другариће из Дечјег хора "Чаролија", који ће нас размрдати својом песмом. Наша гусарска посада ће истраживати "Нинџа корњаче", Гвозден ће имати нову вежбу, Осман нови експермент, а Господин Џ ће имати и нову питалицу за све нас.

Зато не пропустите нашу четврту епизоду, у суботу 17. новембра, у 12.05. на Првом програму Tелевизије Србије.

Уреднице и сценаристкиње емисије су Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Иван Милановић, композитор Драгољуб Илић, аниматор Милош Гојковић, а глумци Борка Томовић, Осман Ахмед, Борис Миливојевић, Андријана Оливерић и наш специјални гост Небојша Миловановић.

Лет, лет!

број коментара 0 Пошаљи коментар
Плава птица Плава птица

Аутор:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]