Плава птица

Који је то песак најбољи за грађење кула од песка, где живе летеће лије и кљунари, шта се то купи за јело, а никад се не поједе... одговоре на сва ова питања пронаћи ћете у новој епизоди "Плаве птице" у суботу, 24. новембра у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије.

Грађење кула од песка су једна од омиљених активности на плажи. Да ли ту постоје нека правила или је правило да правила нема? Које је најбоље место за кулу од песка? Какав је песак најбољи и колики је био највиши дворац направљен од песка, рећи ће нам наш гост, Неимар Песковић, професионалац у овом необичном занату.

Кад смо већ код необичних ствари, јесте ли знали да постоје летеће лисице и да живе у Аустралији, која је највеће светско острво, а најмањи континент? А да ли сте знали да тамо постоји љубичасто језеро? А да ли сте знали да највећи град у Аустралији није њен главни град? Нисте? Сазнајте још много занимљивих информација о Аустралији кроз Боркино и Османово распевано путовање.

Плава птица увек излази у сусрет својим другарићима и испуњава жеље, па тако и овог пута по жељи нашег другарића гусарска посада, у саставу капетаница Борки и гусари Боки и Оки, крећу у лов на знање о сиренама. На опште чуђење сазнаћемо да сирене нису увек пола жене, а пола рибе, већ да су у грчким митовима то бића која су пола жене, а пола птице. И оно што је најчудније од свега, сирене су врло злочеста бића. Зашто је то тако објасниће нам наш гусарски тројац.

Госпођа Ж и Господин Џ настављају по свом, а у госте нам долазе светлећи роботи и светлеће виле, наши другарићи из У-Ве Денс студија. Експеримент... како без њега?

Уреднице и сценаристкиње су Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Иван Милановић, сценографкиња Снежана Поповић, костимографкиња Ирина Митриновић, композитор сонгова Драгољуб Илић, аниматор сонгова Милош Гојковић, а глумци Осман Ахмед, Борка Томовић Борис Миливојевић, Андријана Оливерић и наш почасни гост - Александар Срећковић Кубура.

Наш мејл је plava.ptica@rts.rs, а адреса је Таковска 10, 11 000 Београд, за емисију "Плава птица".

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

број коментара 0 Пошаљи коментар
Плава птица Плава птица

Аутор:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]